Dar ce, tu crezi ca doar Biblia este adevarata ?!

Dar ce, tu crezi ca doar Biblia este adevarata ?! Mareste imaginea.

Dar ce, tu crezi ca doar Biblia este adevarata ?!

M-a intrebat cineva zilele trecute: "Dar ce, tu crezi ca doar Biblia este adevarata?!" I-am raspuns: "Da, asa cred! Biblia este singura carte adevarata dintre toate scrierile asa-zis sfinte ale tuturor religiilor. Toate celelalte scrieri sunt simple inventii omenesti, povesti sau chiar minciuni."

Hindusii cu Vedele si Upanisadele, islamul cu Coranul, budismul cu Sutra si Vynaia, toate acestea sunt doar traditii omenesti - unele sunt inventii si povesti, iar altele sunt minciuni. Biblia este singura carte adevarata pentru ca este insuflata de Dumnezeu cel Adevarat, slavit sa fie Numele lui in veci.

Celalalte scrieri au ca autori simpli oameni, muritori. Biblia a fost scrisa de-a lungul unei perioade de peste 1500 ani, de autori foarte diferiti intre ei - pescari, savanti, medici, imparati, sau culegatori de fructe. Acesti oameni nu s-au cunoscut intre ei si multi nu au stiut ce au scris ceilalti. Cu toate acestea, Biblia este o carte unitara, cu subiect coerent si clar. Nu bate campii, nu ai senzatia ca sunt idei aiuritoare, nu sunt minciuni.

Cand citesti Biblia, simti puterea Sfantului Duh al lui Dumnezeu in spatele cuvintelor.

Pe de alta parte este adevarat ca, in numele crestinismului, a Crucii si a Bibliei, s-au pornit cruciade, razboaie si crime. Dar cei care au facut aceste razboaie, sigur nu au citit nici macar o singura data Biblia. Pentru ca mesajul Bibliei este dragoste, ingaduinta, viata, iertare, smerenie si pace.

Nietzsche si Marx, marii ganditori atei, care au propagat idei diavolesti, il acuzau pe Hristos ca propovaduieste aceasta religie a dragostei, a infranarii, a smereniei si a iubirii. Ei credeau ca religia care se potriveste omului este sexul, dezmatul, ura, razbunarea si crima. Acestea sunt pornirile naturale ale omului. Iar cei care i-au urmat pe Nietzsche si pe Marx asta au facut (comunistii) si asta fac si acum (nihilistii - constienti sau inconstienti).

Nenorocirea este ca omenirea tinde sa se transforme intr-o masa amorfa de roboti, drogati cu ajutorul televizorului, care se reduc la implinirea nevoilor animalice: sex si circ. Cam asta este mesajul televizorului, iar majoritatea oamenilor tind sa creada ca aceasta stare de lucruri este normala, dar de fapt este o nebunie.

Inainte de Revolutie, cand nu existau telenovele la televizor, mama unui prieten ii spunea: "Sa nu te prind ca faci lucruri neingaduite cu vreo fata, ca..." Dupa Revolutie, dupa ce femeia respectiva a fost suficient de "drogata" cu televizorul, si-a schimbat complet principiile si valorile, astfel ca ii spunea: "Tu de ce nu iesi cu vreo fata, sa ai si tu viata de tanar?"

Televizorul este "biblia" timpurilor noastre. Oamenii isi stabilesc principiile in functie de ceea ce vad la TV - sex, dezmat, ura, razbunare si crima. Pardon, mai vad si canale "educative" intre ghilimele, unde li se spune ca s-a "demonstrat stiintific" ca ne tragem din maimuta. Asta dupa o stiinta diavoleasca, promovata de niste savanti de 2 bani, pusi in slujba celui rau (probabil ca deja te gandesti ca aceste cuvinte nu suna prea ''cool'').

Astfel ca o buna parte din omenirea de astazi se poarta ca maimutele sau ca porcii - cu scuzele de rigoare fatza de animale, deoarece multe animale nu fac ceea ce fac unii oameni. Foarte multi oameni sunt setati sa creada ca totul este ingaduit, atat timp cat nu-l superi pe cel de langa tine. Ca nimic nu mai este alb sau negru, totul este gri si acceptabil intr-un anumit context. Dar asta este una dintre minciunile zilelor noastre.

Nu este adevarat ca totul este ingaduit !

Dumnezeu si Biblia vede vietile si faptele noastre in culori de alb si negru, nicidecum gri. Ceea ce facem este pacat sau este curat, suntem cu Hristos sau impotriva Lui. Biblia vine si propovaduieste o Evanghelie a schimbarii, a transformarii, a luptei cu tine insuti, cu pornirile naturale ale corpului si ale mintii. Sunt o multime de profetii care s-au implinit exact cum au fost scrise in Biblie cu mult timp inainte de a se implini. Sunt multe carti care s-au scris si au demonstrat cu argumente stiintifice valoarea si adevarul Bibliei.

Biblia nu-ti cere sa-ti dai fiul sa moara pentru altii, ca apoi sa primeasca 70 de fecioare drept premiu in Paradis, ci vorbeste despre Dumnezeu care Si-a dat Fiul sa moara pentru pacatosi, ca sa-i duca in Rai, ca premiu al simplelor credinte in Hristos. Si Biblia nici macar nu cere cuiva sa o apere cu sabia, pentru ca Biblia este "cuvantul lui Dumnezeu e viu si lucrator si mai ascutit decat orice sabie cu doua taisuri, si patrunde pana la despartitura sufletului si duhului, dintre incheieturi si maduva, si destoinic este sa judece simtirile si cugetarile inimii" (Evrei 4, 12).

Daca citesti Biblia in smerenie si umilinta (scuzati limbajul cam... arhaic, dar ales pentru semnificatia lui), cu gand curat si sincer, nu poti sa nu iubesti Biblia. Dar ce este cel mai important este ca nu poti sa nu-L iubesti pe autorul de drept al Bibliei, pe Dumnezeu Tatal. Prin Iisus Hristos, Fiul Sau, si prin inspiratia Duhului Sfant te poti apropia de El si Il poti cunoaste.

Dar chiar daca tu nu Il iubesti pe Dumnezeu, El tot te iubeste pana la moarte ! Dincolo de moarte ne vom intalni doar cu ceea ce ne-am pregatit pe acest pamant !

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

25 Ianuarie 2012

Vizualizari: 2423

Voteaza:

Dar ce, tu crezi ca doar Biblia este adevarata ?! 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Gabi EstasPostat la 2010-06-08 21:31

    "Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite dar nimic nu trebuie sa puna stapinire pe mine"...Pavel.Corinteni 1-6-12 Biblia este o carte care ar trebui citita de fiecare din noi, si nu o data ci permanent, si astfel permanent vom fi treji si constienti de menirea noastra pe pamant, este o carte a bunelor maniere, a dragostei, a intelepciunii, ne face constienti de nimicnicia noastra si cit de trecatoare este viata noastra pe acest pamant,... Dumnezeu sa ne ajute pe toti. Amin

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE