Fericirea ca moneda de schimb

Fericirea ca moneda de schimb Mareste imaginea.

In fiecare dimineata, ne trezim cu gandul la noile griji care vor aparea, cu gandul la toate lipsurile si nevoile pe care le avem. Tristetea ne innegreste inima. Insa fiecare clipa petrecuta cu gandul la simplitatea divinitatii ne poate aduce fericirea in suflet si in viata.

Ceea ce ne dorim cel mai mult este, poate, puterea de a face fata unui inceput. Iar fiecare zi este un nou inceput. In loc sa ne oprim gandurile doar la lucrurile care ne supara si ne amarasc viata, trebuie sa invatam sa privim fiecare zi ca pe un dar de la Dumnezeu. Trebuie sa ne amintim ca fiecare zi este o oportunitate de a oferi celor din jur ajutor, bunatate si dragoste. Pentru ca cel mai mult castigam atunci cand familia si comunitatea in care traim este fericita.

Atunci cand in jurul tau, oamenii sunt fericiti, lumina pe care ai oferit-o se va intoarce catre tine. Fericirea trebuie sa devina moneda noastra de schimb, in relatia cu semenii. Asa cum ne invata Biblia, trebuie sa ne strangem comori pe Pamant, pentru a fi fericiti nu numai in viata de apoi, ci si pe Pamant: "Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina, si unde le sapa si le fura hotii; (Matei 6:19) ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura" (Matei 6:20).

Caci de multe ori, grijile noastre sunt legate de bani, hrana sau imbracaminte. Ne intrebam cu infrigurare de unde o sa gasim bani sa cumparam toate lucrurile de care avem nevoie, chiar din primele ore ale diminetii. Grijile ne incrunta si aduc pe fata noastra posomorarea si tristetea. Cel drag, care ne vede, nu ar indrazni sa mai vorbeasca cu noi despre nimic. Copiii ajung sa fie si ei tristi si incruntati, caci tot ceea ce facem ei imita si duc mai departe.

Insa daca ne ascultam inima, vom vedea ca nu se aude nici sunetul zornaitor al monezilor, si nici al bancnotelor fosnind in mainile unui negustor. Nu se va auzi nici sunetul bauturii curgand, sau al mancarii facute la foc. Viata este compusa din experienta pe care o ai impreuna cu prietenii, cu familia si din clipele in care este impreuna cu oameni pe care ii respecti si pe care ii iubesti. Si nimic nu e mai de pret decat aceasta fericire si iubire pe care trebuie sa o primim si sa o dam mai departe.

Trebuie sa pornim la drum in fiecare zi, ca intr-o calatorie frumoasa, avand ca tovarasi de drum oamenii pe care ii iubim. Trebuie sa folosim fiecare moment pe care il avem pentru a construi acea lume pe care ne-o dorim cu totii. Sa ne incepem ziua spunand "voi trai in fericire si astazi, ca si ieri", "voi face pe cineva fericit astazi", "imi doresc ca aceasta sa fie o zi fericita".

Sa invatam sa iubim in fiecare dimineata, si poate ca ni se vor ierta momentele in care care am fost tristi: caci Dumnezeu nu ne da decat iubire. Daca Iisus ar fi aici, ne-ar plati in fericire.

Livia Popescu

Despre autor

Livia Popescu Livia Popescu

Senior editor
33 articole postate
Publica din 01 Ianuarie 2010

15 Octombrie 2013

Vizualizari: 1993

Voteaza:

Fericirea ca moneda de schimb 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Dragos CristianPostat la 2013-10-15 04:50

    Multumesc pentru acest articol care ar trebui sa ne deschida ochii !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE