Reveria de Revelion

Reveria de Revelion Mareste imaginea.

Un crestin "petrece" de Revelion cu moderatie. Nu se imbata, nu mananca prea mult, tine postul gurii. Se roaga discret, multumeste si se bucura in familie si in biserica. Poate bea un pahar de sampanie, dar sa nu fie prea mare paharul. De regula, la ora 24 fara 5 minute, ca a a doua zi crestinul se va impartasi de Sfantul Vasile.

Nu are o euforie ilogica, ci descopera noi sensuri. Aceste lucruri le pot marturisi tinerii din ASCOR si LTCOR. De Revelion, si nu numai atunci, un crestin isi aminteste ca el este paine oferita Cerului. Nu se va destrabala, nu va rancezi aceasta paine. Nu soarbe cockteiluri, ci se pastreaza pentru leacul nemuririi.

Nu e trist de sarbatori pentru detalii anoste, ci are chipul luminos: Mesia e nascut in inima lui. Revelionul nu inseamna mancare, bautura si femei pentru el (cum mi-a amintit recent un taximetrist). Rugaciunea din noaptea de Revelion (trezire, desteptare)e ascultata de catre Destinatar. Un crestin este un om placut Cerului, un om al pacii si al curajului, nu al petrecerilor pagane.

De Revelion, un crestin il invita pe Sf. Vasile la masa lui. Este momentul in care nu mai amana lepadarea de idoli. Puterea nevazuta a harului il invaluie pe crestin si il intareste in credinta lui. Un crestin nu risipeste banii pe delicatese pentru meniul special de Revelion, ci pune o paine pe masa saracului. Se hraneste cu psalmi, rugaciuni si cantari.

Un crestin e eliberat doar prin rugaciune, nu prin ciocniri de pahare si ragusiri zgomotoase. Nu Il tradeaza pe Hristos pentru o seara, nu isi uita vocatia. Isi aminteste ca principalul il constituie starea inimii indreptate catre Dumnezeu. Un crestin nu isi ingrasa excesiv trupul, infometandu-si sufletul. Un crestin stie ca, daca Domnul l-a iubit atat de mult, inseamna ca ii iubeste pe toti pacatosii.

 Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

31 Decembrie 2012

Vizualizari: 4243

Voteaza:

Reveria de Revelion 5.00 / 5 din 3 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Stefan PopaPostat la 2013-01-01 00:38

    Frumos spus. Creştinul nu are revelion, îl are pe Iisus Hristos. Cu mulţumiri, cu credinţă, cu pace, cu dragoste, cu dorire de tot binele, cu nădejdea învierii! Amin.

  • maria ionescuPostat la 2010-12-28 09:03

    Adevarat! MArius Matei are dreptate sa nu ne imbuibam ci sa avem rugaciunea ca un bun de mare pret si in loc sa facem risipa alimentara mai de folos ne este a da celui care nu are.Avem caldura si mincare sa nu uitam sa multumim Domnului pentru toate

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE