Sfanta Cruce

Sfanta Cruce Mareste imaginea.

Tu trebuie sa stii crestine
Si aminte a-ti aduce,
Si la rau cat si la bine
Ce înseamna Sfanta Cruce!

Ea e semnul rastignirii
Domnului IISUS HRISTOS,
Cand I-ncununara spinii
Chipul bland si luminos.

Crucea-i arma biruintei
Pentru cel neînfricat,
Cand în flacara credintei
Vreo ispita l-a -ncercat!

Crucea-i Sfanta mantuire
Si e greul cel mai greu,
Poart-o-frate-cu iubire,
Cu ea urci la DUMNEZEU!

De-aia tu sa stii, crestine
Si aminte a-ti aduce
Si la rau cat si la bine,
Fa-ti cu dreapta Sfanta Cruce!

Trebuie sa ne facem semnul Sfintei Cruci drept, cuviincios si fara graba, pt ca si facerea semnului Sfintei Cruci este o rugaciune si îngerul vazand, se veseleste de adevarata închipuire a Sfintei Cruci pe fetele noastre.

N-a mai ramas nimic nefacut, din marea iubire de oameni,a lui Dumnezeu ptr noi.La toata dragostea aceasta mare pe care ne-a aratat-o, am înteles ca suntem îndatorati pe vecii vecilor.

Sa îmbratisam Crucea lui Hristos si sa-I sarutam ranile care si astazi sangereaza ptr noi din cauza pacatelor noastre; sa alipim obrazul nostru de preacuratele Lui picioare si sa lasam ochii sa planga cu lacrimi amare,lacrimi care sa se împreune cu Sangele care a curs din preasfantul Lui Trup,sa spele nelegiuirile noastre si sa învatam de la EL ce este iubirea; ce este iertarea si jertfa sfintirii si mantuirii sufletului nostru.

O, dumnezeiasca si necuprinsa dragoste a lui Dumnezeu!
O, Parinte ceresc!
O, Cel ce esti BUN si Milostiv!

Te-ai uitat spre noi din cer si ne-ai vazut cazuti în ghearele vrajmasului, ai vazut cum suntem legati în lanturi de pacate; ai auzit plansul nostru si Te-ai milostivit spre lacrimile noastre; Te-ai îndurat de sufletele noastre; Ti-ai adus aminte ca esti Tata si ca ai fii; Ti-ai adus aminte ca esti Stapan si ai robi, ca esti Dumnezeu si ai pe pamant oameni RATACITI si ca sa ne aduni, ai trimis pe singurul Tau Fiu ca sa ne salveze.

Si ca sa nu ne înspaimanti,L-ai îmbracat în trup de om si în vesmant de calator sarac, iar ca sa ne rascumperi din pacat si sa ne întorci la CREDINTA,L-ai dat pe Fiul Tau în mainile oamenilor, ca sa fie sfasiat si omorat în locul nostru.

La ROMA se pastreaza unul din piroanele rastignirii; tot acolo se afla si scara din palatul lui Pilat, pe care a fost îmbrancit Mantuitorul plin de sange si cazand Si-a zdrelit mainile si picioarele, iar spinii I-au patruns în cap. Tot la Roma se afla tablita de lemn de cedru, pe care au fost scrise cuvintele: ”IISUS NAZARINEANUL, regele iudeilor,”-în cele trei limbi.

La Torino exista giulgiul sfant, panza în care a fost înfasurat trupul lui IISUS, pe care s-a imprimat chipul Domnului. Peste tot în lumea întreaga Îl avem pe CEL ce S-a jertfit ptr mantuirea noastra. Sa recunoastem jertfa Lui, osteneala Lui, lupta Lui ptr noi, caci fara plata ne mantuieste,fara sa-I dam ceva, ca nu avem ce sa-I dam, toate sunt ale Lui...

Un singur lucru ne cere- sufletul-care este nemuritor.
Si ne vorbeste si astazi, dar alt mantuitor nu va mai veni.
Va veni un Judecator.

Coboara-Te de pe Cruce în inimile noastre si cu ranile Tale tamaduieste ranile pe care ni le-au lasat pacatele noastre si împarateste Tu cu Crucea Ta sfanta în sufletele noastre, ca sa fim ai Tai,sfintiti, curati si luminati.

Iar tu, Pilate, sa dai jos tablita pe care ai scris: ”Iisus Nazarineanul, regele iudeilor!! si sa scrii asa: ”IISUS HRISTOS, împaratul crestinilor”!

Amin !

Florentina

Despre autor

andriesei florentina andriesei florentina

Colaborator
44 articole postate
Publica din 30 Decembrie 2010

Pe aceeaşi temă

30 Iulie 2012

Vizualizari: 4692

Voteaza:

Sfanta Cruce 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE