
Iulia
Timp preparare: 20 minute
Timp de gatit: 15 minute
Durata totala: 35 minute
Portii: 4
Aceasta reteta de orez cu legume este o mancare delicioasa, ce poate fi servita cu bucurie si in afara perioadei postului.
- 2 cesti de orez
- 1 telina
- 1 ardei
- 1 ceapa
- o jumatate de dovlecel
- o jumatate de vanata
- 1 morcov
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- sare
- piper
- usturoi
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa in care se adauga si putina sare. Dupa ce orezul a fiert, se da la cuptor pentru 10 minute, pentru a se evapora toata apa. Ceapa, telina si morcovul se curata si le taiem fasii. Dovleacul, ardeiul si vanata le taiem cuburi. Legatura de ceapa verde si usturoiul le calim in ulei de masline incins. Adaugam legumele peste ceapa si usturoiul calit si amestecam vreme de 5 minute. Apoi presaram patrunjelul si mararul tocat marunt. Punem pe farfurie un strat de orez, apoi legumele. Pofta buna.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.