
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 50 minute
Durata totala: 1 ore 5 minute
Portii: 4
Sarmalute Yalanji sau fara carne. Yalanji in limba turca inseamna fals, in cazul de fata, termenul se refera la faptul ca aceste sarmale se gatesc fara carne.
- ½ frunze de vita de vie
- 5 fire ceapa verde
- 2 rosii date prin razatoare
- 1 ½ ceasca de orez
- 1 ceapa uscata
- 1 legatura de izma
- ulei
- sare
- piper
Frunzele de vita de vie se oparesc in apa clocotita cu sare. Se scurg si se pun deoparte ca sa se raceasca. Se pregateste umplutura astfel: In putin ulei sotam ceapa impreuna cu orezul, amestecand continuu. Adaugam o rosie si o ceasca de apa. Indata ce orezul absoarbe apa, stingem focul si condimentam cu sare, piper si izma. Punem cate o lingurita de umplutura in fiecare frunza si o invelim. Asezam pe fundul cratitei cateva frunze de vita de vie si deasupra sarmalutele in cerc. Adaugam doua cesti de apa, putin ulei si cea de-a doua rosie. Se acopera cratita cu un capac si se fierb la foc mic pentru 50 minute. Pentru astfel de retete va recomandam "Carte de bucate manastiresti", Editura Sophia
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.