Rugaciune pentru vrajmasi

Rugaciune pentru vrajmasi Mareste imaginea.

Rugaciune pentru vrajmasi

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel unul nascut din Tatal, mai inainte de veci, Carele de buna voie ai primit moartea pe cruce pentru mantuirea neamului omenesc si ca un mielusel fara de glas impotriva celui ce-l injunghie, asa nu Ti-ai deschis gura,- caci pe cruce fiind rastignit intre cei doi talhari si batjocoririle de la cei potrivnici primind, spre cer Ti-ai ridicat ochii si cu bunatate Te-ai rugat: "Parinte! iarta-le lor, ca nu stiu ce fac". Tu Doamne, ne-ai invatat sa nu stam impotriva celui rau si ai zis: "De te va lovi cineva peste obrazul cel drept, intoarce-i si pe cel stang". Asemenea Tu ne-ai poruncit zicand: "Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Parintelui vostru cel din ceruri, caci El rasare soarele Sau peste cei buni si peste cei rai, si ploua peste cei drepti si peste cei nedrepti".

Tu insuti intru tot bunule imparate, cauta la mine nevrednicul robul Tau, si da-mi tarie, ca sa nu ma manii impotriva vrajmasului meu si sa nu-i intorc lui loviturile cu razbunare, caci "numai al Meu este a razbuna", graieste Domnul,- iar noua, fapturilor celor dupa chipul si asemanarea Ta, ne-ai poruncit Tu insuti "ca sa nu apuna soarele peste mania voastra", si daruri la sfintele Tale altare sa nu aducem pana nu ne vom fi impacat mai intai cu cei in neintelegeri cu noi!

Tu deci, Care in luminoasa si sfanta rugaciune "Tatal nostru" ne inveti sa ne rugam, zicand: "Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri", ajuta-mi mie, Doamne, ca, potrivit cuvintelor Tale, sa rasplatesc cu bine celor ce ma urasc, celor ce ma vatama si celor ce ma prigonesc.

Da-le, Doamne, pacea Ta, lumineaza-le mintea, ca sa Te cunoasca pe Tine si poruncile Tale, curateste-le inima si o mladie, ca sa-si vada gresalele si sa se caiasca de nedreptatile lor! Nu-i lasa pe ei, Doamne, in ratacire si in pacat! Trimite-le lor binecuvantarea Ta, ca sa se intoarca si sa se mantuiasca si sa fie vii intru imparatia Ta! Iar mie, Stapane, daruieste-mi duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, pentru ca in pace si cu bucurie sa graiesc catre Tine unele ca acestea:" larta-ne noua gresalele, precum si noi iertam gresitilor nostri". Amin.

.
Pe aceeaşi temă

21 Mai 2012

Vizualizari: 160559

Voteaza:

4.00 / 5 din 3 voturi.

Comentarii (3)

  • Florici AndreiPostat la 2015-05-12 19:13

    Condoleante, Vasile Macovei este foarte greu... Cine nu a trecut prin asa ceva nu isi poate inchipui macar durerea prin care treceti , dar iartati, caci Dumnezeu va cunoaste durerea si suferinta si dorinta de a ierta, si puterea de ai ierta va va fi data doar de EL, va va alina suferinta si fa va intari sufletul. Nu judecati pe cei care au in mana fraiele justitiei,pentru ca Dumnezeu face sa apuna soarele si peste cei buni si peste cei rai . Matei 6:14 Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre. Matei 6:15 Dar dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre. Luca 6:37 Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi, şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi, şi vi se va ierta.

  • vasile macoveiPostat la 2015-02-03 21:18

    E greu dar nu imposibil,si eu am pe cineva care mea omorat copilul intr-un accident rutier si este bine mersi nefacand nici macar un simplu gest sa-si ceara scuze . Eu totusi vreau sa-l iert cu toate ca are in mana si fraiele justitiei si cred ca ar trebui sa-i iert si pe ei ...pe cei care nu-mi fac dreptate. Egreu nu ?

  • Casio AdaPostat la 2011-03-04 09:51

    Eu spun aceasta rugaciune pentru iubita sotului meu. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti ,si pe cei ce suferim si pe cei cazuti in pacat. Celor aflate in situatia mea va recomand acelasi lucru,nu lasati ura sa va indeparteze de Dumnezeu.Singurul lucru prin care puteti ajuta situatia este sa va faceti curatenie in suflet,si apoi stie el, Cel Sfant,cum sa dreaga lucrurile in bine.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE