
Articol sponsorizat
Poveste reală: Marina Petre, 47 de ani
Un concediu în Danemarca și un diagnostic neașteptat
Fiica mea locuiește acum în Danemarca și eram la ea când am aflat. Au fost simptome la început, dar le-am ignorat. Credeam că drumul lung, schimbarea de mediu și alimentația diferită au dus la disconfortul pe care îl simțeam. Dar apoi am început să mă simt din ce în ce mai slăbită, crampele se accentuau, tranzitul intestinal se modificase – starea mea generală se înrăutățise.
Evident, Alexandra, fiica mea, a observat că îmi pierdusem din putere. Încercam să nu mă plâng ca să nu o îngrijorez, gândindu-mă că voi merge la medic în țară – concediul urma să mi se termine în câteva zile. Nu m-a lăsat până nu am mers la o clinică să îmi fac niște analize. I-am zis că pot să mai aștept câteva zile și să vin să le fac în România. Intuia care era motivul – banii.
M-a întrebat dacă am planul de asigurare internațională pe care mi l-a făcut ea acum ceva timp. Folosisem asigurarea privată doar pentru analize de rutină, în țară, și mă îndoiam că va funcționa acolo. Dar a mers. După prima investigație, doctorii mi-au zis imediat: cancer de colon. Nu-mi venea să cred. Nu mă mai simțisem rău până atunci, cum era posibil să se dezvolte în mine o tumoră de care eu nu știam? Am început investigațiile acolo, m-au văzut doi medici, însă se apropia ziua revenirii în țară și trebuia să mă întoc acasă.
Revenirea în țară
Am continuat investigațiile în România, întrucât fiica mea îmi spusese că pot continua să folosesc această asigurare medicală privată și în țară. Încă nu mă obișnuisem cu gândul că am cancer. Primul medic mi-a dat un diagnostic la care nu mă așteptam: stadiul 3 de cancer de colon, metastază locală, șanse de vindecare de 60%.
Procentajul suna încurajator, dar care era diferența între stadiul 3 și ultimul stadiu? Am luat asigurarea medicală și am mers la câțiva medici, după care m-am decis în cele din urmă să apelez la second opinion. Am cerut a doua opinie medicală, de la un medic cu supraspecializare în cancer de colon, pentru că aveam nevoie de certitudinea diagnosticului și să fiu sigură că primesc cea mai sigură soluție de tratament.
Second opinion și o asigurare medicală internațională mi-au salvat viața
La second opinion medical doctorul mi-a analizat dosarul cu rezultatele tuturor analizelor pe care le făcusem atât în țară, cât și în Danemarca. Mi-a spus că boala era încă în stadiul 2, cu șanse de recuperare de 80%. Mi-a recomandat un centru de cercetare specializat pe cancerul de colon din Germania. Am căutat cu fiica mea pe internet și am văzut că prețul unei ședințe de chimioterapie costă între 1.000 și 3.000 de euro, iar extirparea tumorii, în sine, costa între 7.000 și 35.000 de euro. I-am spus Alexandrei că nu ne permitem aceste sume, aveam asigurarea de câțiva ani doar și plăteam puțin pentru ea, nu acopeream nici un sfert din aceste costuri. Mi-a explicat că asigurarea medicală internațională pe care o aveam poate acoperi până la 3 milioane de euro din costurile de investigație și tratament.
Am mers pe mâna fiicei mele și am continuat. După investigațiile efectuate în Germania, mi-a fost recomandat un nou plan de terapie ca fiind cea mai bună variantă pentru mine. A fost greu la început, lupta cu cancerul nu este o luptă ușoară. Dar astăzi sunt bine, mai am câteva luni de tratament și termin terapia.
Privind în urmă, mă întreb cât m-ar fi costat toate acele investigații. Trei țări, mai mulți medici specialiști, investigații, navigare medicală, second opinion și tratamentul, care a fost cel mai costisitor. Mi-am dat seama că viața mea s-a raportat la cei câțiva euro pe zi pe care îi dădeam pe asigurare.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.