Purificarea organismului in sezonului rece

Purificarea organismului in sezonului rece Mareste imaginea.

Anotimpul rece si mancarea gatita si consistenta caloric, dar mai saraca in vitamine si minerale reprezinta pentru sanatatea organismului nostru o mare provocare.

In primul rand, in sezonul de iarna organismul uman este solicitat intens din cauza scaderii temperaturii ambiante, ceea ce necesita intensificarea arderilor calorice pentru a mentine temperatura corpului.

Sezonul rece aduce o crestere a poftei de mancare; temperatura scazuta, ziua mai scurta etc. sunt percepute la nivel cerebral ca fiind o perioada grea, motiv pentru care organismul se pregateste sa-i faca fata. De cele mai multe ori, schimbarea anotimpurilor vine si cu schimbari emotionale, chiar daca persoana este sau nu constienta de acet lucru. Ca urmare, persoana incepe sa se „rasfete” cu anumite alimente, in special dulciuri, care confera o stare de bine, dar care creeaza si depozite de grasime. Totodata, metabolismul este mai lent, astfel ca apare nevoia imperioasa de a manca mai mult alimente grele si satioase, in acelasi timp.

In aceasta perioada se consuma foarte multa carne, produse bogate in grasimi, sare, zahar si mai putin legume si fructe; astazi, traim intr-o societate puternic industrializata, iar agricultura si industria alimentara utilizeaza cantitati mari de ingrasaminte chimice, pesticide, hormoni, organisme modificate genetic etc., care „contamineaza” alimentele, substantele toxice nocive patrunzand astfel in organism. Consecinta se revede in numarul mare de persoane supraponderale si obeze, in numarul mare de persoane diagnosticate cu afectiuni digestive si hepatice cronice.

Echilibrul alimentar in timpul sezonului rece se mentine pe de o parte, prin acumularea de vitamine din ceea ce mancam in fiecare zi si pe de alta parte, prin hidratarea corespunzatoare a organismului. Astfel, asa cum vara alimentele principale sunt legumele, fructele si salatele si iarna tot acestea au prioritate, insa adaptate la produsele de sezon disponibile. In plus, alimentatia sanatoasa este obligatorie iarna deoarece gradul de activitate fizica este mult mai scazut, spre deosebire de anotimpul cald.

Pentru a evita acumularea kilogramelor in plus si a ne pastra organismul sanatos in acest anotimp, regimul alimentar trebuie adaptat nevoilor organismului, specifice sezonului rece. Foarte benefice in acest sens sunt ciorbele si supele usoare; nu se recomanda supele-crema, care au si un continut ridicat de sare, carnea grasa, care se consuma in cantitati mari in acest anotimp, insa pot fi consumate in cantitati moderate preparate pe baza de ficat, care este bogat in proteine, vitaminele A, B3, B12, acid folic si fier.

Datorita continutului ridicat de fier, caroten si vitamine, se recomanda consumul de sfecla rosie, care are proprietati de detoxifiere, contribuind si la reglarea tensiunii arteriale. Se mai pot consuma pastarnac, telina, praz, varza alba sau rosie, ridichie alba sau neagra etc.

Pentru ca usureaza digestia, este bine sa se opteze pentru chefir in locul iaurtului.

O importanta majora, indiferent de anotimp o are micul dejun ce poate fi mai consistent, o idee in acest sens fiind un bol de ovaz sau alte cereale integrale cu chefir.

La fel de important este consumul de fructe de sezon: pomelo, portocale, grepfruit etc., bogate in antioxidanti in special.

Si chiar daca afara este rece, organismul tot are nevoie de hidratare, asa ca nu trebuie neglijat nici aportul hidric.

Pentru o sanatate puternica este necesara o purificare a organismului macar la fiecare schimbare de anotimp. Acum sute de ani mediul natural nu era poluat, omul nu era asaltat de o multitudine de substante periculoase pentru sanatate, iar organismul nu avea nevoie sa fie detoxifiat pentru ca detinea in mod natural mecanisme foarte eficiente de detoxifiere. Astazi, omul modern are mare nevoie de stimularea mecanismelor naturale de detoxifiere, pentru ca numai astfel mai poate sa-si curete corpul de toxinele care-l imbolnavesc, pe termen mediu si lung ele fiind cauzele principale ale aparitiei bolilor.

Cel mai important organ de detoxifiere este ficatul, dar ca pondere, cel mai important sistem de detoxifiere este colonul. Ficatul distruge virusurile si microbii, neutralizeaza toxinele acestora, inactiveaza si elimina substantele toxice (medicamente chimice, vitamine sintetice, aditivi alimentari, metale grele etc.), extrage si elimina deseurile celulare din sange. Constipatia, indigestia, pielea uscata sau petele de la nivelul pielii sunt semne ca ficatul are ne voie de sustinerea proceselor de detoxifiere. Daca digestia nu se realizeaza in mod corespunzator, alimentele ramase nedigerate ajung in colon, afectand microflora acestuia. Sanatatea colonului influenteaza mai multe sisteme si aparate din organism, inclusiv buna functionare a sistemului imunitar.

De mare ajutor sunt si remedile pe baza de plante. Astfel, pentru purificarea si regenerarea ficatului poate fi utilizat remediul ayurvedic LIVECOM, marca Ayurmed, prezent sub forma de tablete sau sirop. Acest supliment alimentar sustine si imbunatateste functiile si activitatea ficatului, contribuie la regenerarea lui, readucand in limite normale ficatul marit, inlatura greata, durerile si tensiunea din hipocondrul drept. Sustine procesele de purificare a ficatului, indepartand toxinele si deseurile din sange acumulate datorita consumului de alcool, medicamente hepatotoxice si droguri. Suplimentul alimentar LIVECOM regleaza, de asemenea, secretia biliara si ajuta la scaderea valorilor mari ale colesterolului sangvin, are efect antiviral (in special fata de virusurile hepatitice), antiinflamator, imunostimulent si antioxidant. Se foloseste cu succes in combaterea proceselor inflamatorii hepatice virale acute si cronice si a steatozei hepatice.


 

Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat este disponibila si varianta LIVECOM sirop fara zahar.
 



 

Tot in vederea purificarii corpului este important sa combatem tulburarile tranzitului intestinal, in special constipatia. Pentru acestea putem folosi cu succes remediul ayurvedic TRIFYLA, marca Ayurmed. Acest supliment protejeaza sistemul digestiv, mentine echilibrul florei bacteriene intestinale, regleaza tranzitul intestinal, ajutand la evacuarea intestinului gros si implicit la eliminarea toxinelor. Aceste efecte remarcabile se datoreaza plantelor prezente in compozitia acestui supliment, si anume fructele de Amalaki (Emlica offcinalis), Haritaki (Terminalia chebula) si Bibhitaki (Terminalia belerica). Amestecul acestor trei fructe are, de asemenea, o puternica actiune antioxidanta, preventiv si curativ antitumorala, antifebrila, antiinflamatoare, antibacteriana si antivirala. TRIFYLA se poate administra cu succes atat copiilor, cat si adultilor in doze de 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi, inainte de masa cu 30 de minute.


28 Ianuarie 2014

Vizualizari: 8719

Voteaza:

Purificarea organismului in sezonului rece 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE