Du-Te de la mine, Doamne, caci sunt om pacatos

Du-Te de la mine, Doamne, caci sunt om pacatos Mareste imaginea.

Evanghelia din Duminica a XVIII-a dupa Rusalii ne infatiseaza o lucrare savarsita de Hristos, cunoscuta sub denumirea de "pescuirea minunata". Din aceasta evanghelie aflam ca dupa ce Mantuitorul invata multimile din corabia lui Petru, ii cere acestuia sa mearga in larg si sa arunce mrejele ca sa pescuiasca. Desi Petru se ostenise toata noaptea si nu reusise sa prinda nimic, face ascultare si implineste cererea Domnului. Au prins atat de multi pesti, incat au chemat o alta corabie si atat de mult peste au pus in ele, incat cele doua corabii erau gata sa se scufunde. In fata acestei minuni, Petru ii spune lui Hristos: "du-Te de la mine, Doamne, caci sunt om pacatos". Petru a inteles ca minunea savarsita nu se datora priceperii sale, ci lucrarii lui Dumnezeu.

De multe ori ne trudim fara a avea rezultatul asteptat. Din aceasta evanghelie invatam ca niciodata nu trebuie sa renuntam la credinta ca Dumnezeu implineste lucrarea noastra daca ea este facuta spre bine. Mai mult, implinirea vine de multe ori chiar atunci cand nu mai credem ca se poate face ceva. Sa nu uitam ca daca Dumnezeu intarzie sa implineasca o lucrare, o face pentru a ne oferi ceva mai folositor. Cu alte cuvinte, tot timpul Dumnezeu lucreaza spre binele nostru, chiar si atunci cand ni se pare ca am fost parasiti.

Fiind un pescar profesionist si avand in vedere ca toata noapte trudise sa prinda peste, ar fi trebuit sa nu asculte de Hristos. Dar nu face acest lucru, ci isi taie voia ca sa implineasca voia Domnului. Si in acest fel se petrece minunea. De aici invatam ca in starea de smerenie, Dumnezeu isi face prezenta lucrarea Sa. Sfantul Isaac Sirul spune ca "Dumnezeu ne daruieste harul Sau pentru smerenia care vine din multe osteneli". Asadar, harul se revarsa asupra celor care au lucrat si s-au smerit. Deci, pentru a avea parte de roade, trebuie sa mergem spre locul cel mai adanc si prin har vom avea parte de impliniri.

Evanghelia ne vesteste ca ajunsi cu corabiile la tarm, Andrei si Simon Petru, Iacob si Ioan s-au pus sub ascultarea totala fata de Mantuitorul, au lasat totul si au mers dupa El. Si astfel, pescarii din Galileea au devenit prin puterea lui Dumnezeu pescari de oameni.

Sa ascultam de Hristos, sa implinim poruncile Sale si vom simti cum harul lucreaza in viata noastra.

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

19 Septembrie 2022

Vizualizari: 7315

Voteaza:

Du-Te de la mine, Doamne, caci sunt om pacatos 5.00 / 5 din 3 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Gheorghe TurcuPostat la 2020-09-27 08:26

    Sf. Apostol Petru desi era un pescar profesionist cu multa exprienta, dupa ce s-a trudit toata noaptea, pune la disopozitia Mantoitorului barca de pescuit pentru a asculata el si multimea Cuvantul Sfant. Apoi dupa ce asculta Cuvantul Sfant este dispus sa fie si ascultator, mntionand ca desi nu a prins nici un peste, la „cuvnatul Tau Doamne arunc dinou mrejele in apa„ Aceasta a fost asculatarea si supunerea sa fata de Mantuitorul, dupa ce auzise Cuvantul. Doamne ajuta sa fim si noi ascultatori in toate si sa implinim voia Ta. Apoi, in urma ascultarii apare pescuirea minunata, ajutorul vadit a lui Dumnezeu. Si binenteles smerenia. Ca fara bunul Dumnezeu nu am avea nimic. Doamne ajuta sa ne punem increderea totala in mila si bunatatea Mantuitorului.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE