Rabdare fara cartire

Rabdare fara cartire Mareste imaginea.

In Duminica a 4-a dupa Pasti, in Biserica se va citi pericopa evanghelica despre vindecarea slabanogului de la Vitezda. Este o Evanghelie care ne descopera cat de importanta este rabdarea si increderea in ajutorul lui Dumnezeu.

Bolavul de 38 de ani care primeste vindecare de la Hristos a rabdat suferinta fara a se revolta impotriva lui Dumnezeu si fara a judecata semenii din jurul sau, pe cei care puteau sa-l ajute si nu o faceau. A dat dovada de o rabdare fara cartire. A trait cu credinta ca va fi vindecat de Dumnezeu. Si datorita credintei sale, vine chiar Hristos la el sa-l tamaduiasca, fara sa fie chemat.

Mentionam ca in trecut, la Scaldatoarea Vitezda, locul unde paraliticul primeste vindecare, o singura persoana era tamaduita. Prima persoana care intra in apa, dupa ce era tulburata de un inger, se facea sanatos. Chiar daca suferinta trupeasca era dublata si de una sufleteasca, pentru ca de 38 de ani, nimeni nu-l ajutase sa intre in apa la vremea potrivita vindecarii, el si-a pus nadejdea in ajutorul Domnului si nu a fost lipsit de el. Cand omul este singur in lupta lui cu suferinta, vine insusi Dumnezeu sa aduca vindecare.

In viata avem nevoie de indelunga rabdare, in lupta pe care o ducem pana cu bolile si suferintele noastre, cunoscand ca atunci cand ne simtim singuri si neajutorati, Dumnezeu va trimite ingeri ca sa ne ajute asa cum a facut-o atunci cand a pravalit piatra de la usa mormantului pentru femeile mironosite care erau lipsite de aceasta putere, sau va veni El insusi sa ne vindece, asa cum s-a la Vitezda, locul in care l-a vindecat pe paraliticul de 38 de ani.

Sa rabdam fara cartire suferintele si cu credinta in ajutorul lui Dumnezeu, nu vom fi lipsiti de iubirea Sa in momentele dificile ale vietii.

Iulian Predescu
 

Pe aceeaşi temă

23 Mai 2024

Vizualizari: 685

Voteaza:

Rabdare fara cartire 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE