Sfantul Anastasie Tesatorul

Sfantul Anastasie Tesatorul Mareste imaginea.

Sfantul Anastasie Facatorul de minuni (Tesatorul) din Peristerona, Cipru, este sarbatorit pe 17 septembrie. A fost unul dintre cei 300 de ortodocsi din Alamánia (Germania), care au luat parte la o cruciada, in vremea imparatului Alexios Comnenul (1081-1118) si a succesorului, fiul sau Ioan (1118-1143). Ajuns in Cipru, Sfantul Anastasie a trait in post, rugaciune si privegheri. Impletea rugaciunea cu lucrul mainilor sale. Astfel, in pestera in care a ales sa se nevoiasca, tesea saci pentru cereale.

Suveicile de lemn folosite de el, au devenit dupa moartea sa izvor de tamaduire. Cei care se atingeau de ele, erau vindecati de orice boala. Din cercetarile facute, reiese ca cei care ii cereau ajutorul, erau indeosebi persoanele cu afectiuni reumatice, artoza, paralizie si fracturi.

Troparul sfantului Anastasie
Tropar, glas I
Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, Parintele nostru Anastasie. Cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui ce ti-a dat tie putere, slava Celui ce te-a incununat pe tine, slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.

.

17 Septembrie 2018

Vizualizari: 166

Voteaza:

Sfantul Anastasie Tesatorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE