Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie

Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie Mareste imaginea.

Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie au trait in timpul persecutiilor impotriva crestinilor, in secolele III si IV. Din Sinaxar aflam ca in timp ce un dregator imparatesc calatorea in Helespont, a fost intampinat de Tirs, marturisitor al lui Hristos.

Pentru ca refuza sa se inchine idolilor, Sfantul Tirs este supus la chinuri indelungate: i-au intepat ochii, i-au sfaramat picioarele, i-au turnat plumb topit pe spate, insa, prin puterea lui Hristos, a ramas nevatamat. A fost bagat intr-un butoi cu apa spre a fi inecat, dar de indata vasul s-a spart. A fost aruncat de pe un zid inalt, intr-un loc in care erau tepi si cuie ascutite, dar si de aceasta data s-a aratat nevatamat. La rugaciunea sa, idolii din templu s-au sfaramat si Calinic, preotul pagan al idolilor, s-a convertit la crestinism.

Sfantului Calinic i s-a taiat capul, iar Sfantul Tirs, pus intr-un sicriu, si-a dat duhul in timp ce slugile imparatului au inceput sa-l taie cu fierastraul.

Tot astazi, facem pomenirea
- Sfintilor Mucenici Filimon, Apolonie si Arian.

Maine, 15 decembrie, facem pomenirea Sfantului Sfintit Elefterie.

.

Calendar Ortodox

14 Decembrie 2015

Vizualizari: 28232

Voteaza:

Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie 4.50 / 5 din 8 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • bonas NiculaePostat la 2012-12-14 11:16

    Bine zice Constantin Bernath cand afirma"...sunt noutati...,eu spun:"Omul cat traieste"invata",iar la sfarsitul vietii poate afirma:"Cat am trait",am invatat un singur lucru,"ca in viata n-am invatat nimic".De ce afirm acest lucru?,daca in viata am fi invatat ceva, Am fi" indeplinit ceia ce-am fi invatat",ne-am fi ferit de a face lucrurile cele cele rele,facand numai pe cele bune.Nicu.

  • Constantin BernathPostat la 2010-12-15 08:59

    Desi nu mai sunt chiar asa tanar, apreciez faptul ca foarte multe lucruri publicate de Dvs. sunt NOUTATI pentru mine si EXTREM DE INTERESANTE. Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox