De Paste, pelerinaj la manastirile bucovinene


Sute de romani au ales sa-si petreaca seara de Inviere la manastirile din nordul Moldovei. De Paste, Centrul de pelerinaj "Sf. Parascheva" al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei organizeaza excursii in nordul tarii, cea mai solicitata destinatie fiind Manastirea Putna.

In fiecare an, Centrul de pelerinaj organizeaza in perioada Pastelui pelerinaje la manastirile din tara si din strainatate. Pretul nu e foarte piperat, iar cei care aleg oferta pot petrece cateva zile memorabile.

Dorm in chiliile manastirilor si iau masa cu calugarii. Anul acesta, Centrul "Sf. Parascheva" propune pentru noaptea de Inviere popas la manastirile Varatic, Durau si Putna. Pretul variaza de la 70 pana la 95 de lei noi, cu transport inclus, cazare si ghid. "Este un pelerinaj de doua zile. In noaptea de Inviere, grupurile vor poposi la manastiri, apoi vor servi masa cu calugarii", a spus Leonard Ciofu, directorul centrului. Potrivit lui Ioan Murgu, ghid la Centrul de Pelerinaj, cei mai multi turisti au ales oferta care include, printre altele, manastirea Putna: "Acest traseu este cel mai solicitat. Sunt incluse si manastirile Sucevita, Moldovita, Voronet sau chilia lui Daniil Sihastru."

Strainii, mai interesati de manastirile Bucovinei decat romanii
Multi dintre clientii Centrului "Sf Parascheva" sunt turistii straini, care parcurg mii de km pentru a ajunge la manastirile din Bucovina. "Am avut foarte multi turisti din Olanda, Germania, Italia, Norvegia sau chiar Finlanda", spune directorul centrului. Leonard Ciofu a facut si un profil al turistului strain: "Sunt oameni mai in varsta, care au o oarecare legatura cu Romania. Fie au rude aici, fie prieteni care le-au povestit cate ceva".

de Mirabela  Amarandei

 

.

13 Aprilie 2006

Vizualizari: 2506

Voteaza:

De Paste, pelerinaj la manastirile bucovinene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE