Papa cere libertate religioasa in tarile arabe


Papa cere libertate religioasa in tarile arabe

 

Papa Benedict al XVI-lea a facut azi un apel pentru libertate religioasa in tarile arabe si a spus ca toti oamenii ar trebui sa se bucure de dreptul de a-si practica deschis religia sau de a se converti la alte religii, informeaza agentia Reuters, citata de NewsIn.

 

Papa, care a facut aceasta afirmatie in timpul unui discurs adresat episcopilor catolici din tarile arabe, a spus de asemenea ca este ingrijorat ca anumite parti din Orientul Mijlociu risca sa devina doar "un sit arheologic", daca va continua exodul crestinilor pricinuit de violenta.

 

"Sper din tot sufletul ca libertatea religioasa autentica poate deveni realitate peste tot in lume si ca dreptul fiecaruia de a-si practica liber religia sau de a-si schimba apartenenta religioasa nu ar trebui sa fie incalcat", a spus suveranul pontif epicopilor care lucreaza in Orientul Mijlociu si in Africa.

 

"Acesta este dreptul primordial al oricarei fiinte umane", a adaugat papa in discursul pe care l-a rostit in franceza.

 

Vaticanul a cerut de mult timp drepturi extinse pentru crestinii care traiesc in tari musulmane, in special in Arabia Saudita, unde membrilor micii comunitati crestine nu li se permite sa isi exercite religia in public.

 

Papa si regele Abdullah al Arabiei Saudite au discutat situatia minoritatii crestine atunci cand regele a vizitat Vaticanul anul trecut, in noiembrie.

 

Papa nu a numit nicio tara atunci cand a facut referiri la libertatea religioasa.

 

De asemenea, capul bisericii catolice si-a exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste numarul crestinilor care parasesc Orientul Mijlociu din cauza razboaielor, violentei si nesigurantei.

 

"Este de inteles ca anumite circumstante ii obliga pe crestini sa isi paraseasca tara pentru a gasi un taram mai primitor, unde sa traiasca mai liber", a spus papa.

 

"Dar trebuie sa ii incurajam si sa ii sustinem pe cei care aleg sa ramana fideli patriei lor, astfel incat aceasta sa nu ramana un sit arheologic, fara viata bisericeasca", a adaugat acesta.

 

In trecut, Papa si-a exprimat in mod explicit ingrijorarea cu privire la exodul crestinilor din Irak, unde au fost ucisi mai multi clerici crestini.

 

.

19 Ianuarie 2008

Vizualizari: 963

Voteaza:

Papa cere libertate religioasa in tarile arabe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE