A aparut numarul pe luna iunie a revistei editata de catre Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Alba Iuliei, Credinta strabuna. Prima pagina a revistei este dedicata unui inger care s-a mutat la cer, Maicii Benedicta - Zoe Dumitrescu Busulenga. Este prezentat cuvantul Inalt Prea Sfintitului Andrei la inmormantarea doamnei academician, precum si articolul parintelui Iosif Zoica intitulat foarte sugestiv: „S-a dus sa asculte tacerea” deoarece dupa cum a afirmat maica Benedicta „pentru mine nu exista moarte exista trecere dincolo”. Mai amintim si alte articole din cadrul revistei dedicate Maicii Benedicta: domnisoara Diana Campan isi pune articolul „Sub semnul ultimei mirari”, domnul Ioan Marginean vorbeste despre „Fiica Tacerii” iar Silviu Mihaila ne propune „Redescoperirea unui Luceafar”.
In pagina a treia ne este prezentat Cuvantul Domnului Dan Haulica, ambasadorul cultural al Romaniei la Paris, cu ocazia deschiderii Vernisajului grupului Prolog, care a avut loc la data de 24 mai 2006.
Parintele Mihai Sasaujan a consemnat un interviu cu parintele profesor George Remete intitulat „Credinciosul simplu si autentic nu dogmatizeaza”. Acest interviu a fost realizat ca o concluzie la incheierea primului Colocviu al profesorilor de Dogmatica de la Facultatile de Teologie Ortodoxa de la Arad din perioada 30-31 mai 2006.
Parintele Florin Croitoru, directorul Centrului Misionar, ne propune o retrospectiva in opt zile a Pelerinajului in Tara Sfanta. Acest pelerinaj a fost organizat de catre Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia in perioada 9-16 mai 2006.
Liviu Stanciu ne propune un articol de actualitate: „Homosexualitate si libertate la portile romanilor” iar in pagina a treisprezecea ne este prezentata Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane in legatura cu parada homosexualilor.
Krzysztof Grembowsky din Polonia ne ofera in pagina a cincia cateva ganduri asupra temei „Oglinzile din noi si din afara noastra” si aceasta deoarece oglinzile au avut un rol important in cultura umana.
Maria-Daniela Panazan ne propune o analiza a aspectelor religioase din opera Luceafarului poeziei romanesti sub genericul: „Eminescu - poet religios”.
Pagina a douasprezecea este dedicata a doua personalitatii din viata bisericeasca. Este vorba despre Parintele Nichita Balescu care ne-a oferit o pledoarie pentru statornicie in parohie si despre domnul conferentiar universitar Liviu Borcea, un profesor de inalta tinuta academica, care a predat si la Facultatea de Teologie din Alba Iulia.
Suplimentul Reintregirea Excelsior ne propune o fila de cronica despre Simpozionul international care s-a desfasurat la Facultatea de Teologie din Alba Iulia in perioada 5- 7 mai, Identitate crestina si dialog in noul context european precum si o recenzie a cartii parintelui profesor Nicolae Bolea, Biserica Ortodoxa Romana din Transilvania in secolele XV-XVII si legaturile ei cu patriarhia Ecumenica.
Foaia studenteasca Lumini de Gand ne propune articole patrunse de elanul tineretii. Iosif Camara ne vorbeste despre Fauritorii de istorie iar Claudiu Moga despre Nonintelectualul. De asemenea ne mai sunt prezentate impresiile studentilor albaiulieni despre vizita in Slovacia, vizita prilejuita de o sesiune de comunicari.
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.