A trecut un an de cand a fost trecut in randul sfintilor Cuv. Onufrie de la Manastirea Sihastria Voronei


Se implineste un an de cand Biserica Ortodoxa Romana a trecut in randul sfintilor pe Cuviosul Onufrie. Acesta este cel mai mare sihastru al tinuturilor botosanene, vietuitor al Schitului Sihastria Voronei. Despre viata acestui sfant se cunosc foarte putine amanunte, insa, din unele insemnari si din manuscrisele ieroschimonahului Nicolae, care a vietuit impreuna cu el, aflam ca Sf. Cuvios Onufrie s-a nascut in jurul anului 1700. In anul 1749, a venit in tinuturile Moldovei si a sihastrit in codrii Voronei, timp de 25 de ani.

Sfantul Cuvios Onufrie de la Sihastria Voronei a fost contemporan si ucenic al Sf. Paisie de la Neamt si, totodata, un mare vietuitor in duhul rugaciunii isihaste. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat canonizarea Cuviosului Onufrie in sedinta de lucru din luna iulie 2005, cand a stabilit si ziua de praznuire a sa, pe 9 septembrie.

Sf. Cuv. Onufrie este o personalitate de prim rang in traditia filocalica romaneasca.

.

10 Septembrie 2006

Vizualizari: 1767

Voteaza:

A trecut un an de cand a fost trecut in randul sfintilor Cuv. Onufrie de la Manastirea Sihastria Voronei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE