Actiunea 'Aprinde o lumanare pentru copiii avortati'

Asociatia „Pro Tinerete” Alba si Centrul Misionar si de Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia organizeaza duminica, 30 mai 2010, actiunea „Aprinde o lumanare pentru copiii avortati”. Manifestarea va avea loc dupa oficierea sfintei liturghii in 40 de biserici din Alba Iulia, Sebes si Targu-Mures si sunt asteptati sa participe peste 120 de tineri voluntari care le vor oferi credinciosilor ce ies de la biserica lumanari, cu rugamintea de a le aprinde pe o masa special amenajata in fata bisericii si de a medita cateva momente la darul lui Dumnezeu, la viata noastra si a altora.

Parintele Florin Croitoru, presedintele Asociatiei „Pro Tinerete” Alba ne-a oferit mai multe informatii: „In preajma zilei de 1 iunie, lumea intreaga vorbeste frumos despre copii. Acum recapitulam impreuna drepturile lor si trasaturile unice ale varstei, ne entuziasmam cand ne gandim la anii copilariei noastre si le promitem celor mici o copilarie mai frumoasa si mai usoara decat a noastra. Nu trebuie sa uitam insa, in mod ipocrit, ca, mai bine de 10 ani, intre 1990-2000, Romania a figurat pe primul loc in Europa la numarul de avorturi pe an (aproximativ 1.

000.000/an). Acum situatia s-a mai imbunatatit . De aceea, nu trebuie sa practicam o memorie selectiva si sa uitam tocmai de cei carora mamele nu le-au dat dreptul la viata si la bucuria acestei zile – poate fratii sau surorile noastre, verii, vecinii sau copiii prietenilor”.

Sursa: reintregirea.ro

.

28 Mai 2010

Vizualizari: 418

Voteaza:

Actiunea 'Aprinde o lumanare pentru copiii avortati' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE