Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia alaturi de cei afectati de inundatii

In aceste zile cand multi semeni din tara sunt greu incercati de revarsarea nemiloasa a apelor, Patriarhia Romana indeamna clerul si credinciosii de la parohii si manastiri ca la Sfanta Liturghie si la alte sfinte slujbe sa inalte rugaciuni pentru oprirea ploilor, conform indrumarilor din Liturghier (Adunare de cereri la diferite trebuinte din viata omului).

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Andrei, a adresat o scrisoare pastorala preotilor si credinciosilor din cuprinsul arhiepiscopiei noastre, ca indemn la solidaritate fata de cei afectati de inundatii.

Preacucernice Parinte Prototopop,
Preacucernici Parinti,

A ingaduit Dumnezeu ca, in cateva parohii din Eparhia noastra, inundatiile sa faca mare paguba. O seama de familii au ramas fara nimic, cateva case s-au distrus, o femeie a murit.
Cu toata criza, nu putem ramane nepasatori. Am putea fi si noi fara un acoperis deasupra capului. Cele mai afectate localitati din Eparhia noastra au fost: Uioara de Jos, Cisteiul de Mures si Micoslaca. In aceste localitati, in urma inundatiilor, s-au produs urmatoarele pagube materiale:

- doua case au fost distruse in totalitate;
- sapte case au fost distruse in proportie de 50%;
- la alte 5 case le-au fost deteriorate toate instalatiile sanitare si de incalzire;
- altor 63 de familii le-au fost deteriorate in proportie de peste 50% bunurile electrocasnice, de mobilier si culturile agricole.

Va rugam ca in parohiile din orase si-n cele rurale mari sa organizati duminica, 04 iulie 2010, o colecta pentru sinistrati. „Fiecare sa dea cum socoteste cu inima sa, nu cu parere de rau sau de sila, caci Dumnezeu iubeste pe cel care da cu voie buna” (2 Corinteni 9,7).
Banii colectati vor fi virati cat mai repede la Centrul Eparhial.
Va multumim cu binecuvantare.

† A N D R E I,

Arhiepiscop al Alba Iuliei

Sursa: Radio Reintregirea
 

05 Iulie 2010

Vizualizari: 461

Voteaza:

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia alaturi de cei afectati de inundatii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE