Atitudinea crestina - primul pas spre implicarea in violenta familiala

 

In perioada 4-5 decembrie a.c., la asezamantul social "Sfantul Varvara" din Baia de Aries se desfasoara un nou curs pe problematica violentei in familie, subiect foarte discutat in aceste zile dedicate campaniei de lupta impotriva violentei, aflam dintr-un comunicat al Asociatiei Filantropia. Cursul face parte din proiectul "Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire HIV/SIDA si a violentei in familie" derulat de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia in parteneriat cu Organizatia Crestina de Caritate (IOCC), Inspectoratul Scolar Alba si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia.


La acest curs participa un numar de 20 de preoti din Protopopiatul Ortodox Campeni.

Axat pe metode interactive de prezentare: jocuri de rol, discutii, filme si documentare, brainstroming si simulari, cursul isi propune intelegerea eficienta a si gestionarea corecta a situatiilor de violenta care apar in familiile din comunitatile parohiale ale participantilor. Plecandu-se de la definirea violentei in familie, dinamica unei relatii violente si impactul acestei problematici in societate se vor propune tipuri de interventii si planuri de actiune in scopul combaterii si prevenirii violentei.


Preotii, din perspectiva triplului rol pe care-l indeplinesc in comunitati, ca slujitori ai bisericii, sfatuitori ai celor aflati in dificultate si lideri ai comunitatii, vor identifica si propune noi modalitati de dezvoltare a unei atitudini crestine vii si eficiente in combaterea violentei, avandu-se in vedere ca Biserica este intemeiata in primul rand pe iubire si pace, porunca Mantuitorului Hristos de a ne iubi unii pe altii, fiind acum mai actuala ca oricand.

 

 

.

03 Decembrie 2006

Vizualizari: 2134

Voteaza:

Atitudinea crestina - primul pas spre implicarea in violenta familiala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE