Biserica se implica in promovarea Programului de sanatate publica

 

La Targu-Mures a avut loc miercuri, 4 iulie 2007, o intalnire consultativa intre reprezentantii Bisericilor si directorul general al Directiei Sanitare Mures, dl. Silviu Morariu, care a solicitat sprijinul acestora in vedere implementarii programului de sanatate publica, pe care Guvernul Romaniei il promoveaza in acest an.


Prezent la aceasta intalnire, Parintele Protopop Gheorghe Sincan ne-a vorbit despre aceasta propunere de colaborare: "In momentul in care vom primi solicitarea scrisa din partea Directiei de Sanatate Publica, vom lua legatura cu toate legatura cu toate parohiile din judetul Mures si vom transmite solicitarea aceasta preotilor care o vor aduce la cunostinta tuturor credinciosilor. Solicitarea nu este numai pentru Biserica Ortodoxa, este pentru toate cultele. La intalnire a participat si protopopul reformat de Targu Mures si de buna seama ca noi ne-am aratat aceasta disponibilitate pentru implementarea programului de sanatate, care socotim noi ca este un lucru bun.

"

In ce va consta concret implicare Bisericii si a preotilor, ne-a explicat tot Parintele protopop Gheorghe Sincan: "Solicitarile se adreseaza populatiei intregii tari de a raspunde pozitiv la programul acesta national de prevenire a sanatatii, de prevenire a bolilor si fiecare cetatean este dator, este obligat sa isi verifice starea de sanatate la medicul de familie de care apartine el. In felul acesta intr-un an de zile se conteaza pe faptul ca intreaga populatie va trece pe la medicul de familie si va vedea care sunt bolile de care sufera sau care este mai concret starea lui de sanatate."

.

08 Iulie 2007

Vizualizari: 1189

Voteaza:

Biserica se implica in promovarea Programului de sanatate publica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE