Centrul de informare, consiliere si plasare in munca a persoanelor cu handicap, la Alba Iulia

 

De la inceputul anului 2008 in judetul Alba va functiona Centrul de informare, consiliere si plasare in munca a persoanelor cu handicap, un proiect al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Alba (DGASPCA).


Centrul isi propune informarea si consilierea persoanelor cu dizabilitati de pe raza judetului Alba asupra actelor necesare intocmirii dosarului in vederea certificatului de persoana cu dizabilitati, monitorizarea activitatii organizatiilor active in protectia speciala a acestor persoane, organizarea bilunara de activitati recreative si oferirea de servicii de mediere in vederea obtinerii unui loc de munca pentru persoanele cu dizabilitati.


Acest nou proiect face parte din strategie pe anul 2008 a Arhiepiscopiei ortodoxe de Alba Iulia si a Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia in cea ce priveste dezvoltarea unor programe de asistenta sociala pentru persoanele cu handicap din judet. Primul pas in aceasta strategie l-a reprezentat infiintarea in luna mai a anului 2007 a Biroului de Asistenta Sociala si Consiliere a persoanelor cu dizabilitati locomotorii, primul birou de acest fel in care se implica Biserica, de pe cuprinsul Patriarhiei Romane.


Al doilea pas il va reprezenta acest nou Centru de informare, consiliere si plasare in munca a persoanelor cu handicap, iar urmatorul pas il va reprezenta Centrul multifunctional pentru integrarea pe piata muncii a persoanelor cu handicap fizic din judetul Alba.

Acest ultim proiect a trecut de primele faze de preselectie si se afla pe o linie de finantare PHARE - Coeziune Economica si Sociala Dezvoltarea Resurselor Umane - Masuri de Incluziune Sociala.

Centrul de informare, consiliere si plasare in munca a persoanelor cu handicap va avea sediul in Alba Iulia la Comisia Persoanelor cu Handicap.

 

.

09 Ianuarie 2008

Vizualizari: 1213

Voteaza:

Centrul de informare, consiliere si plasare in munca a persoanelor cu handicap, la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE