Comunicat de presa


Comunicat de presa al Simpozionului International "Cosmosul, intre frumos si apocaliptic. Un recurs etic asupra ecologiei"


In zilele de 4-6 mai 2007, la Alba Iulia s-au desfasurat lucrarile Simpozionului international cu tema: "Cosmosul, intre frumos si apocaliptic. Un recurs etic asupra ecologiei" organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii "1 Decembrie 1918", Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia si Secretariatul de Stat pentru Culte.

1. In spiritul celor dezbatute cu privire la criza ecologica prin care trece omenirea si datorita apropierii geografice fata de Rosia Montana, cei peste 50 de participanti la Simpozion, teologi si personalitati ale vietii publice din tara si strainatate au gasit de cuviinta sa isi exprime protestul lor ferm fata de provocarea ecologica de mari proportii pe care o reprezinta proiectul "Rosia Montana- Gold Corporation".


Deoarece Biserica si cercetarea teologica abordeaza aceasta problema cu foarte multa grija si responsabilitate, credem ca astfel de proiecte inlatura din atentia noastra orice orizont spiritual asupra lumii, facandu-ne sa ne pierdem constiinta si responsabilitatea fata Creatia lui Dumnezeu.

2. De asemenea, participantii considera ca toate Bisericile Ortodoxe se pot asocia initiativei Patriarhiei Ecumenice de a marca printr-o slujba speciala ziua de 1 septembrie, inceputul Noului An Bisericesc, care pe agenda UNESCO a fost declarata "Ziua mediului inconjurator".


In acest spirit, rugam Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia sa inainteze aceasta propunere pentru a fi analizata de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

 

 

.

06 Mai 2007

Vizualizari: 3005

Voteaza:

Comunicat de presa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE