Filantropia ocroteste copiii - Centrul de zi Sfanta Ana Alba Iulia


"Filantropia" ocroteste copiii - Centrul de zi "Sfanta Ana" Alba Iulia

Copiii sunt sensul existentei noastre, ei sunt sansa si viitorul nostru. Pentru ei trebuie sa investim mai ales bunatate si dragoste. Un loc unde copii napastuiti de soarta pot recupera ceva din "raiul copilariei" este Centrul de zi "Sfanta Ana" din Alba Iulia, care functioneaza de trei ani la parterul Scolii Speciale, din Str. Tudor Vladimirescu, nr. 39.

El a fost infiintat tocmai pentru a aduce o imbunatatire a conditiilor de trai si a conditiilor de crestere si educare a copiilor proveniti din familii aflate in dificultate si are ca scop prevenirea esecului si abandonului scolar si familial. Acest centru functioneaza din anul 2005 in baza parteneriatului dintre Asociatia "Filantropia Ortodoxa Alba Iulia" si Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia.

Cei 20 de copii de la Centrului de zi "Sfanta Ana" sunt ajutati in fiecare zi sa-si faca temele si sa recupereze carentele lor educative. Primesc sprijin pedagogic si psihologic - cand este cazul - si sunt ajutati material cu imbracaminte, incaltaminte si rechizite scolare. Tot zilnic primesc o masa calda si o gustare rece si beneficiaza de transport gratuit de la Centru la domiciliu.

Acest proiect al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia se inscrie in strategia mai ampla de implicare sociala la nivelul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Coordonatoarea acestui modul, adresat copiilor de varsta scolara, asistenta sociala Silvia Popescu, ne-a precizat faptul ca Centrul de zi "Sfanta Ana" este deschis in continuare tuturor copiilor aflati in situatia de risc sau abandon scolar si/sau familial, precum si acelora carora le lipsesc acasa conditiile pentru a-si face temele sau pentru a invata.

Parintii, care au nevoie de un ajutor real pentru copii lor, pot apela la Centrul de Zi "Sfanta Ana" de la Scoala Speciala din Alba Iulia, zilnic intre orele 10.00 - 18.00 sau la numerele de telefon: 0788-932864 sau 0258-817766. Toate serviciile oferite in cadrul acestui centru de zi sunt gratuite.

.

07 Aprilie 2008

Vizualizari: 586

Voteaza:

Filantropia ocroteste copiii - Centrul de zi Sfanta Ana Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE