Hotararile Sinoadelor Mitropolitane din Transilvania.


In data de 19 septembrie 2006 a avut loc prima sedinta comuna a Sinoadelor celor doua Mitropolii transilvane. Sinodul a fost convocat de IPS Mitropolit Bartolomeu si s-a desfasurat la Manastirea Izvorul Muresului din judetul Harghita.

In continuare parintele Nicolae calin Bulac va da citire comunicatului de presa emis cu ocazia acestei intalniri sinodale:

Insert

Comunicat

1. Cele doua Sinoade Mitropolitane din Transilvania, reunite in sedinta comuna la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" din Izvorul Muresului, Judetul Harghita, in data de 19 septembrie 2006, avand pe agenda examinarea unor proiecte de lege care sa reglementeze in mod echitabil problemele patrimoniale dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Romana Unita cu Roma (Greco-Catolica), dupa ce au examinat cele trei proiecte prezentate de Secretariatul de Stat pentru Culte, Dl. Nicolae Popa, deputat PC de Alba si Dl.

Augustin Zegrean, deputat PD de Bistrita-Nasaud, s-au pronuntat in favoarea celui din urma si, introducand o seama de amendamente care sa elimine orice confuzie sau interpretare indacevata, isi declara sustinerea acestuia in numele celor cinci milioane de ortodocsi din cele douasprezece judete pe al caror teritoriu fiinteaza cele doua Mitropolii.

2. Reprezentanta Fundatiei private Gojdu, intrunita in sedinta de lucru in data de 19 septembrie 2006, la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" din Izvorul Muresului, cere Statului Roman sa puna in aplicare prevederile Acordului bilateral din 1937, dintre Statul Roman si Statul Ungar, prin care Statul Roman este obligat ca in termen de 30 de zile sa obtina din partea Statului Ungar patrimoniul Gojdu si sa-l predea Fundatiei Private Gojdu.

3. Fundatia Gojdu (cu sediul la Sibiu) nu a recunoscut niciodata si nu recunoaste existenta Fundatiei publice ungaro-romane Gojdu.

.

19 Septembrie 2006

Vizualizari: 2317

Voteaza:

Hotararile Sinoadelor Mitropolitane din Transilvania. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE