Joi se va constitui Adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia

Joi, 20 mai 2010, la Manastirea Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir din Sighisoara, sub presedintia IPS Andrei al Alba Iuliei, va avea loc de la ora 11.00, sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru perioada 2010-2014.

Potrivit Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei, compusa din 30 de membrii, reprezentanti alesi ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni, alesi pe termen de 4 ani.

In Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia alegerile membrilor noii Adunari Eparhiale au avut loc in data de 15 aprilie 2010, cand din fiecare protopiat au fost desemnati cate un cleric si doi mireni. Dupa prezentarea si validarea mandatelor reprezentantilor alesi, IPS Andrei va desemna doi secretari – un cleric si un mirean si va fi stabilita componenta celor cinci comisii de lucru: Comisia administrativ-bisericeasca; Comisia culturala si educationala; Comisia economica, bugetara si patrimoniala; Comisia social-filantropica; Comisia organizatorica, juridica si de validare.

Fiecare comisie este formata din doi clerici si patru mireni.


In continuare, vor fi alesi, prin vot nominal, cei trei reprezentanti - un cleric si doi mireni - ai Adunarii eparhiale in Adunarea Nationala Bisericeasca a Bisericii Ortodoxe Romane (conform art. 92, litera e din Statut), cei noua membri ai Consiliului eparhial - trei clerici si sase mireni (conform art. 92, litera f din Statut) si cei trei membri si cei doi supleanti in Consistoriul eparhial (conform art. 92, litera g, din Statut).

Adunarea Eparhiala sustine institutiile si asezamintele culturale si social-filantropice ale eparhiei, aproba raportul general anul si bugetul anual al eparhiei.
Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale va fi prezidata de catre IPS Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei si vor participa cei cinci consilieri eparhiali, inspectorul si secretarul eparhial si cei zece protopopi, in calitate de organe executive ale Adunarii Eparhiale.

Sursa: Radio Reintregirea

.

17 Mai 2010

Vizualizari: 308

Voteaza:

Joi se va constitui Adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE