Lamuriri privind constructia bisericii ortodoxe din Ungheni

 

Lamuriri privind constructia bisericii ortodoxe din Ungheni

 

Referitor la valurile mediatice facute in legatura cu biserica din Ungheni (judetul Mures), subliniem urmatoarele:


In Ungheni exista o bisericuta mica ortodoxa, fosta greco-catolica, care nu mai corespundea nevoilor actuale ale comunitatii.


In 1998, pe baza Autorizatiei Nr. 134/23 iunie 1998, eliberata de Consiliul Judetean Mures, a inceput construirea unei biserici mari, peste biserica mica. Mentionam ca biserica mica era intabulata pe comunitatea ortodoxa.


Comunitatea greco-catolica s-a infiintat in Ungheni dupa demararea lucrarilor de constructie, in noiembrie 1998.


Primaria din Ungheni le-a oferit greco-catolicilor loc de biserica si i-a ajutat sa si-o construiasca. Biserica greco-catolica este ridicata si se slujeste in ea.


Actualmente constructia ortodoxa a acoperit vechea bisericuta. Din motive logice si pe baza autorizatiei de demolare nr. 4/5 mai 1998, s-a demolat din bisericuta veche varful turnului. Cum ar mai putea fi folosita bisericuta veche, inghitita de cea noua?


Comunitatea ortodoxa este dispusa, daca comunitatea greco-catolica doreste, sa-i puna la dispozitie, acesteia din urma, materialul din bisericuta veche.


Adevarul este ca se cauta motive artificiale de scandal in media. Daca am mai fi pusi in situatia sa incepem biserica noua, n-am mai alege solutia respectiva. Dar acum este ridicola pretentia de a nu definitiva biserica noua in care s-au investit multe miliarde de lei si atata truda a credinciosilor din Ungheni.

P a r o h i a O r t o d o x a U n g h e n i

.

11 Mai 2008

Vizualizari: 412

Voteaza:

Lamuriri privind constructia bisericii ortodoxe din Ungheni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE