Parinte arhimandrit Mihail Filimon, este noul episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Australia si Noua Zeelanda


Parinte arhimandrit Mihail Filimon, este noul episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Australia si Noua Zeelanda

Parintele Arhimandrit Mihail Filimon a fost ales cu 38 de voturi din toatlul de 45 in cadrul Sedintei de lucru al Sfantului Sinod al BOR, din data de 5 martie 2008, de la Palatul Patriarhiei Romane din Bucuresti.

CURRICULUM VITAE

Subsemnatul, Arhimandrit MIHAIL Maricel Filimon, s-a nascut la data de 25 ianuarie 1964, din parinti ortodocsi Ioan si Ileana, in comuna Matca, judetul Galati.

Dupa terminarea scolii generale si a gimnaziului, a urmat cursurile liceale in orasul Tecuci, judetul Galati intre anii 1978-1982.

In luna octombrie a anului 1984, a intrat la Sfanta Manastire Cernica, din Arhiepiscopia Bucurestilor, fiind inchinoviat si apoi la 7 ianuarie 1986 cu aprobarea Preafericitului Patriarh JUSTIN a fost tuns in monahism primind numele - MIHAIL.

Din vara anului 1986 a fost transferat la Sfanta Manastire Curtea de Arges, unde a indeplinit ascultarile de gestionar custode sala, casier, diacon si apoi preot slujitor.



In anul 1987, in urma examenului de admitere pe care l-a sustinut la Institutul Teologic Universitar din Sibiu a fost admis si a urmat cursurile de zi ale acestui Institut Teologic pe care le-a absolvit in anul 1991, sustinand teza de licenta cu titlul: "Preocupari privind canonizarea sfintilor romani in trecut si astazi."

In acest timp a fost hirotonit de catre Preasfintitul Episcop Calinic Argesanul, pe seama Manastirii Curtea de Arges ca ierodiacon la data de 18 aprilie 1987 si ieromonah la 11 septembrie 1988.

La 8 noiembrie 1991 a fost hirotesit protosinghel de catre Preasfintitul Arhiereu Casian Galateanul, cu binecuvantarea si aprobarea Preasfintitului Episcop Calinic al Argesului.

In toamna anului 1991 a sustinut examenul de admitere pentru cursurile de doctorat in Teologie fiind admis la sectia Sistematica, Specialitatea Teologie Dogmatica si Simbolica, lucrand sub indrumarea P.C. Preot prof. dr. Ioan Ica si a sustinut toatele examenele pentru cei trei ani, la Sibiu (1992-1994) si Cluj (1994-1995).

Dupa infiintarea Eparhiei Argesului si Teleormanului, si-a reluat activitatea fostul Seminar Teologic al Argesului, iar in aceste conditii a fost numit profesor la catedra de Vechiul si Noul Testament, activand la Seminarul Teologic din Turnu Magurele, jud. Teleorman, in anul scolar 1991-1992. In anul scolar 1992-1993 (luna februarie), a functionat la aceeasi catedra la Seminarul Teologic din Pitesti.

In anul 1992, Preafericitul Parinte TEOCTIST, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a recomandat Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei pentru a primi o bursa de studii postuniversitare. Astfel in luna februarie 1993 a urmat cursurile pentru limba greaca la Facultatea de Filologie a Universitatii Aristotel din Tesalonic.

La 9 iunie 1993 i s-a aprobat cererea la Facultatea de Teologie, Universitatea Aristotel din Tesalonic, prin care cerea inscierea in randul canditatilor la titlul de doctor in teologie. A lucrat sub indrumarea urmatorilor profesori: prof. univ. dr. Ioan Kongulis, indrumator principal, prof. univ. dr. Hristos Vasilopulos si pr. univ. dr. Vasile Kaliakmanis. Teza de doctorat pe care a elaborat-o are ca tema: Slujirea Catehetica a Bisericii Ortodoxe Sobornicesti din Romania in sec. al XX-lea.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta de lucru din 8-9 decembrie 1994, i-a accordat rangul de Arhimandrit, fiind hirotesit la 22 ianuarie 1995.

Dupa revenirea sa de la Tesalonic, incepand cu 1 octombrie 1999, a fost incadrat prin concurs, conform specializarii, in postul de lector la catedra de Pedagogie Crestina din cadrul sectiei Teologie Pastorala a Facultatii de Teologie Ortodoxa "Sfanta Filofteia" a Universitatii Pitesti.

De la 1 noiembrie 1999, a fost numit consilier cu probleme de invatamant teologic si religios in Eparhia Argesului si Muscelului, prin decizia Nr. 157/19.11.1999, data de Preasfintitul Episcop Calinic al Argesului. De asemenea, incepand cu 1 septembrie 2000, prin decizia nr. 298/24.11.2000, a fost numit in postul de inspector scolar la specialitatea Religie, lucrand in cadrul compartimentului "Curiculum si inspectie scolara" din Inspectoratul Scolar Judetean Arges.

In 23 aprilie 2003, a fost chemat la Manastirea Ortodoxa Romana Inaltarea Domnului din Detroit, Statele Unite ale Americii, iar in data de 27 iulie 2003 am fost ales de catre obstea Sfintei Manastirii in ascultarea de Staret, fiind mai apoi confirmat si instalat cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Arhiepiscop Nathaniel al Detroitului.

La chemarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, s-a intors la Bucuresti, fiind numit, de la 1 ianuarie 2008, in functia de Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Lucrari de specialitate:
1. Catolicitatea Bisericii si implicatiile acesteia in conceptia teologului Vladimir Lossky, "Revista Teologica" (R.T., Nr. 1/1995).

2. Critica monofizitismului Patriarhului Sever al Antiohiei in opera Sfantului Maxim Marturisitorul, "Revista Teologica" (R.T. Nr. 2/1995).

3. Virtutea dragostei in "Capete de dragoste" la Sfantul Maxim Marturisitorul, "Pastorul Ortodox", Editura Episcopiei Argesului, Serie Noua I, nr. 2/X-XI, 1995

4. Propuneri pentru canonizarea Prea Cuviosului Parinte Gheorghe, staretul manastirilor Cernica si Caldarusani, "Glasul Adevarului," Editura Episcopiei Alexandriei si Teleormanului, an I, nr.1/iunie 1996, pp. 78-90; "Pastorul Ortodox" nr. 1 (an II), 1996, pp. 134-147.

5. Cuvioasa Eupraxia; Cuvioasa Singlitichia, traducere din limba greaca, Mitericon, vol. III, Editura Fratiei "Sfanta Marina," Tesalonic, 1992 - "Pastorul Ortodox" nr. 2/1995, pp. 146-150.
6. Combaterea monotelitismului si monoenergismului ex-patriarhului Pyrrhus in disputa Sfantului Maxim Marturisitorul cu acesta, "Buletinul Stintiific," seria "Teologie Ortodoxa," Unversitatea din Pitesti, an II, volumul I, 1997, pp. 105-118.

7. Conceptia baptista despre unirea noastra cu Hristos Mantuitorul, privita din punct de vedere ortodox, "Pastorul Ortodox," an IV, 1998, pp. 78-94.

8. Unirea cu Hristos prin Taina Cununiei, "Lumina Lina", an IV, nr. 1, 1-13 ianuarie 1996.

9. Un raspuns ortodox la Noul Catehism al Bisericii Romano-Catolice.

10. Consecintele Dogmatice ale prezentiei lui Iisus Hristos in Sfanta Euharistie.

11. Abordarile actuale ale fenomenului religios.

12. Restaurarea omului in lucrarea mantuitoare a lui Iisus Hristos

13.
Viata Sfintei Evdochia - traducerea din limba greaca.

.

07 Martie 2008

Vizualizari: 1757

Voteaza:

Parinte arhimandrit Mihail Filimon, este noul episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Australia si Noua Zeelanda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Calatoria mea prin lumea de dincolo
Calatoria mea prin lumea de dincolo Cartea pe care o țineți acum în mâini este o mărturie scrisă cu dorința de a-i aduce cititorului vestea cea bună: nu suntem zidiți pentru moarte, ci pentru viață veșnică. Viața noastră are sens, iar niciunii dintre oamenii care au trăit vreodată pe acest 36.00 Lei
Sfantul Paisie Aghioritul isi face autobiografia
Sfantul Paisie Aghioritul isi face autobiografia Cine nu-l cunoaște pe Sfântul Paisie Aghioritul? Încă mai trăiesc cei care l-au cunoscut personal și care, povestind despre sfântul, varsă o lacrimă de recunoștință și de dor pentru acela care le-a umplut inima de dragoste pentru Dumnezeu, le-a dat 35.00 Lei
Ultima vanzare a pacatului
Ultima vanzare a pacatului Dacă iei în mână acest text, nu ai cum să-l mai lași decât atunci când ai terminat lectura. Subiectul în sine, împreună cu harul autorului, fac din acest roman o excepțională pagină de literatură.Luș Ursu este un om profund, care are în el acel dar de la 35.00 Lei
Biserica, Lume si Imparatie
Biserica, Lume si Imparatie Părintele Alexander Schmemann este unul din cei mai importanți teologi contemporani, ale cărui preocupări teologice s-au centrat pe rolul Euharistiei în viața Bisericii. Firește, studiile sale au atins și alte teme, toate având relevanță pastorală. 43.00 Lei
Ai grija!
Ai grija! Limitele se pun atunci când din centru al lumii devenim observatori ai istoriei celuilalt. Şi dacă n-o judecăm, ci o înţelegem şi o percepem, în afara hărţilor noastre, noi vom alege dacă ne vom muta, dacă vom pleca, dacă vom rămâne sau dacă ne vom 14.00 Lei
Rugaciunea lui Iisus: calauza inimii catre Dumnezeu - Editia a II-a
Rugaciunea lui Iisus: calauza inimii catre Dumnezeu - Editia a II-a Nu sunt o expertă în Rugăciunea lui Iisus, dar m-aș bucura să vă pot ajuta să o înțelegeți măcar atât cât o înțeleg eu. Prea mulți dintre noi își petrec zilele având sentimentul că Dumnezeu este departe, ocupat cu lucruri mult mai importante. Însă Domnul 25.00 Lei
„Ramaneti intemeiati in credinta”. Persoana si comuniune in teologia Sfantului Dumitru Staniloae
„Ramaneti intemeiati in credinta”. Persoana si comuniune in teologia Sfantului Dumitru Staniloae În ultimele decenii, teologia creștinã s-a aplecat cu mult interes asupra tainei persoanei. Aceasta s-ar putea datora atât actului necesar de deslușire, predare și receptare a Revelației dumnezeiești, cât și provocãrilor pe care le întâmpinã ființa umanã 55.00 Lei
Parintii Bisericii despre teologie (Patristica 36)
Parintii Bisericii despre teologie (Patristica 36) Părinții Bisericii Primare au fost mari teologi - deși nu se considerau ca atare - și păstori iscusiți, implicați în viața de zi cu zi a cetății și în conducerea propriilor congregații. Părinții au răspuns la marile întrebări formative ale credinței 66.00 Lei
Metafizica energiilor divine si schisma bisericii (Patristica 37)
Metafizica energiilor divine si schisma bisericii (Patristica 37) În această călătorie în istoria filosofiei și a teologiei creștine, David Bradshaw (Universitatea din Kentucky, Catedra de Filosofie) demonstrează că unul dintre motivele principale ale Marii Schisme (1054) a fost înțelegerea greșită de către apuseni 75.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact