Priveghere la Alba Iulia in cinstea Sfintilor ierarhi transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici


Luni seara la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia se va oficia de la ora 20.00 slujba Privegherii in cinstea Sfintilor Ierarhi transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici, praznuiti de Biserica in fiecare an la 24 aprilie. Slujba va cuprinde vecernia, utrenia si Sfanta Liturghie.

Cei doi sfinti ierarhi sunt ocrotitorii acestei biserici, locas ce s-a ridicat pe locul fostei mitropolii ctitorite de Mihai Viteazul in anul 1597, unde au pastori si au slujit acesti mari marturisitori ai ortodoxiei. Vechea mitropolie a fost daramata de habsburgi in 1714, insa din 1988 a inceput ridicarea actualei biserici, din lemn, care a primit hramul vechii mitropolii: Sfanta Treime.

La 26 noiembrie 2006 a avut loc sfintirea acestei biserici memoriale si tot atunci a primit ca un al doilea hram pe Sfantul Siluan Athonitul.

In cadrul slujbei de priveghere, in timpul cantarii laudelor, de la Utrenie, vor fi scoase spre inchinare sfintele moaste. Va reamintim ca la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia exista particele din moastele Cuviosului Siluan Athonitul, ale Sf. Ierarh Nectarie si Ioan Rusul - facatori de minuni, ale pruncilor ucisi de Irod si ale Cuviosului Trifon Romanul.

 

.

22 Aprilie 2007

Vizualizari: 1776

Voteaza:

Priveghere la Alba Iulia in cinstea Sfintilor ierarhi transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE