TABOR - traditie si actualitate - o noua revista mitropolitana


Din aceasta luna Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului are o noua revista teologica. Ea se numeste sugestiv: Tabor - traditie si actualitate.


Parintele Catalin Palimar, redactorul-sef ne-a oferit mai multe amanunte:


"Din 10 aprilie Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului are o noua revista, revista "Tabor", o revista care va aparea lunar si in care sunt invitati sa participe oameni ai Bisericii si profesori, dar si intelectuali din spatiul culturii romanesti care manifesta preocupari pentru ceea ce inseamna teologie si religie.


Revista isi propune sa promoveze un dialog intre teologie, filosofie, stiintele exacte, umaniste si politice si se constituie intr-o tribuna a dialogului intre oamenii Bisericii, dar si intelectuali, nu in sensul unei disjunctii, ci in sensul unei apropieri intre ceea ce noi numim fiii Bisericii.


Intre colaboratorii marcanti ai acestei reviste se numara profesori clujeni, dar si oameni de cultura din tara, amintim aici de pilda pe domnul profesor Andrei Marga - Presedintele Consiliului Academic al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca, domnul profesor Nicolae Bocsan - Rectorul Universitatii clujene, profesorii Doina Curticapeanu, Mircea Mutu, Aurel Sasu si de asemenea alti oameni importanti cum ar fi Mihail Sora, Parintele Rafail Noica, Bogdan Tataru Cazaban, Parintele Ilie Trif, Parintele Patriciu Vlaicu si Parintii Profesori Ioan Ica si Ioan Ica Jr.

si multi altii oameni care au acceptat bucurosi ca sa fie membrii in consiliul de onoare al acestei reviste.


Revista va fi difuzata preotilor din cuprinsul acestei Mitropoilii si acestia au ocazia de a se intalni cu texte importante ce tintesc sa-i ridice la un nivel de preocupare mai inalt. Prin aceasta revista li se adreseaza preotilor unii din fiii Bisericii, pe care altfel nu i-ar fi putut intalni.


Revista se doreste in acelasi timp si o punte intre traditie si actualitate, dealtfel cu multa inspiratie, numele revistei a fost talcuit de Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Bartolomeu astfel: "Tabor - traditie si actualitate in Biserica Ortodoxa Romana". Fie ca aparitia acestei reviste sa fie de bun augur si sa aiba multa continuitate."

 

 

 

.

18 Aprilie 2007

Vizualizari: 2320

Voteaza:

TABOR - traditie si actualitate - o noua revista mitropolitana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE