Comunicat de presa - Arhiepiscopia Tomisului

 

In aceasta duminica, 19 august a.c., la Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta, parintele vicar Maxim Vlad va da citire mesajului de toleranta si promovare a egalitatii de sanse pe care Ministerul Muncii, prin intermediul ANES (in calitate de organism national de implementare al Anului European al Egalitatii de Sanse pentru Toti), doreste sa-l mediatizeze in randul crestinilor din Constanta.

INFORMARE

Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati (ANES) este institutia administratiei publice cu atributii in implementarea principiului egalitatii de sanse si tratament intre femei si barbati.

Avand in vedere faptul ca biserica reprezinta un liant al societatii de sute de ani, mai ales in Dobrogea si ca relatiile interetnice, din aceasta zona, sunt un exemplu de convietuire sociala, iar liderii spirituali reprezinta dintotdeauna un model pentru comunitatea din care fac parte, ANES considera ca liderii spirituali pot deveni mesageri spirituali ai tolerantei, ai acceptarii si convietuirii in diversitatea in care ne-a creat divinitatea.

In vederea asigurarii unei participari depline a fiecarei persoane la viata economica si sociala, Comisia Europeana a propus desemnarea anului 2007 ca fiind Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti. Aceasta initiativa este prima actiune derulata in colaborare cu Comisia Europeana, la care Romania participa in calitate de nou Stat Membru.

Agentia Nationala pentru Egalitatea de sanse intre femei si barbati (ANES) organizeaza sub egida Anului European 2007 evenimentul "Saptamana Diversitatii" care se va desfasura in perioada 13 -19 August 2007, la Eforie Nord.

In cadrul evenimentului se vor desfasura activitati cultural - artistice, sportive, jocuri si concursuri interactive care au ca scop evidentierea beneficiilor diversitatii si combaterea discriminarii bazate pe religie, originea etnica, gen, varsta sau dizabilitati.

Ne exprimam speranta ca prin intermediul mesajului religios promovat de liderii spirituali, toleranta si egalitatea de sanse vor constitui premisele fundamentale pentru o comunitate mai libera, mai inteleapta si mai deschisa spre valoarea europeana a unitatii in diversitate.

.

16 August 2007

Vizualizari: 1456

Voteaza:

Comunicat de presa - Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE