Comunicat de presa - Referitor la secventele erotice filmate in afara bisericii


Comunicat de presa

 

Referitor la secventele erotice filmate in afara bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Constanta

 

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului face apel la profesionalismul jurnalistilor rugandu-i sa abordeze subiectul referitor la secventele erotice filmate in exteriorul bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Constanta din perspectiva conduitei morale si a realitatii concrete.

 

Pana la momentul in care jurnalistul Emil Berdeli de la cotidianul "Gardianul" a analizat secventele la care face referire in materialul sau, Arhiepiscopia Tomisului nu a stiut de un astfel de demers imoral. Presupunerea jurnalistului sus numit ca "acest fapt nu se putea intampla fara complicitatea oamenilor din interiorul celor doua biserici constantene" este nejustificata. Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, "vede in acest demers un atac la morala crestin - ortodoxa si condamna atat gestul in sine, cat si ideea care a stat la baza unei astfel de pelicule. Biserica este un spatiu sacru, iar astfel de gesturi sunt condamnabile si este regretabil ca semeni ai nostri pot gandi si realiza astfel de filme.

" 

 

Biserica Ortodoxa, prin randuielile ei, oficiaza la fiecare inceput de luna Slujba de sfintire a apei chiar in pridvorul bisericii, astfel ca spatiul respectiv a fost sfintit prin invocarea Duhului Sfant si prin stropirea cu aghiazma. 

 

Ancheta care a demarat imediat dupa mediatizarea cazului a aratat ca pana in prezent nu exista niciun argument care sa duca la concluzia unei complicitati. In curte bisericii, pe latura exterioara sudica, este o zona in care abunda verdeata, astfel ca cele doua sau maxim trei persoane care au participat la filmare nu puteau fi observate cu usurinta de angajatii parohiei.  Din discutiile purtate cu specialisti in domeniul cinematografiei rezulta ca pelicula este realizata intr-un mod mai putin profesionist, in niciun caz nu poate fi vorba de o intreaga echipa care sa asiste la filmare, iar timpul pentru realizarea materialului brut din care sa se extraga cele cateva secvente, nu poate depasi jumatate de ora.

 

Rugam, de asemenea, ca punctul de vedere al Bisericii Catolice sa fie disociat de cel al Bisericii Ortodoxe, intrucat spatiul sacru, din interior, nu a fost pangarit in cazul Bisericii Ortodoxe.

 

Astazi, 22 nov., la ora 13.30, la biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil", (Capela Militara) va avea loc o conferinta de presa sustinuta de parintele Eugen Tanasescu, preot slujitor la aceasta biserica si purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului.

.

21 Noiembrie 2007

Vizualizari: 952

Voteaza:

Comunicat de presa - Referitor la secventele erotice filmate in afara bisericii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE