IPS Teodosie impreuna slujitor cu IPS Ilarion, Mitropolit de Durostorum


Comunicat de presa

 

Doua vechi centre episcopale dobrogene il praznuiesc impreuna pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie - Izvoratorul de Mir

 

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a raspuns invitatiei ierarhului bulgar, Inalt Prea Sfintitul Ilarion, Mitropolit de Durostorum, de a fi impreuna slujitori intr-una dintre cele mai vechi biserici de la Durostorum (Silistra - Bulgaria).

 

Vineri, 26 octombrie, incepand cu ora 9.00, cei doi ierarhi vor sfinti pictura bisericii "Sfantul Dimitrie" din Silistra si vor oficia Sfanta Liturghie. Asezamantul de cult dateaza din anul 1847 si, cu toate ca este destul de vechi, pana in prezent nu a fost pictat. In urma cu 10 ani, parintele Dobre Ivanov si enoriasii din parohie au inceput lucrarile de reparatie, pictura fiind executata de Magdalena Coman.

Evenimentul de maine (26 octombrie) este ocazionat de implinirea a 160 de ani de la construirea bisericii, precum si de praznuirea hramului.

 

Ridicata in timpul Sultanului Abdul Medjid, biserica poarta amprenta timpului si a constrangerilor impuse de stapanirea otomana, fiind construita din chirpici si piatra asemanatoare cu biserica din loc. Istria jud. Constanta.

Sambata, 27 octombrie, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va participa la Sfanta Liturghie oficiata la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

 

150 de ani de existenta a bisericii "Sfantul Gheorghe"

 

Cu ocazia aniversarii a 150 de ani de existenta a bisericii "Sfantul Gheorghe" din Tulcea (Biserica cu ceas) duminica, 28 octombrie, ora 9.00, Inalt Prea Sfintitul Teodosie va dezveli placa comemorativa si va oficia Sfanta Liturghie la acest asezamant de cult. Dupa slujba arhiereasca, cei prezenti vor lua parte si la lansarea volumului "150 de ani de existenta si slujire a credintei ortodoxe si a vetrei romanesti". In program, organizatorii evenimentului au inclus vizionarea filmului "150 de ani" (film realizat de parintele Neculai Felix) si readucerea la viata a revistei "Sfaturi duhovnicesti", publicatie a parohiei editata incepand cu anul 1935.

 

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media

.

25 Octombrie 2007

Vizualizari: 599

Voteaza:

IPS Teodosie impreuna slujitor cu IPS Ilarion, Mitropolit de Durostorum 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE