Mir din moastele Sfantului Nicolae la biserica Sfantul Nicolae din Navodari

Marti, 12 mai, incepand cu ora 8.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie arhiereasca la biserica „Sfantul Nicolae” din Navodari.

Maine, o delegatie de la Navodari din care fac parte primarul localitatii, Nicolae Matei, parintele Adrian Patrascu, preot la biserica „Sfantul Nicolae” din Navodari, si alti consilieri locali, vor aduce de la biserica „Sfantul Nicolae” din Bari mir ce izvoraste din moastele Sfantului Nicolae si omoforul tinut pe mormantul Sfantului Nicolae.Traditia extragerii mirului din moastele Sfantului ierarh Nicolae dateaza din anul 1965. Data de 9 mai, cand are loc evenimentul, este in stransa legatura cu praznuirea, in calendarul ortodox, a aducerii la Bari a moastelor Sfantului Ierarh Nicolae. Acestea au fost aduse la Bari din Mira Lichiei pe vremea imparatului grec Alexie si a patriarhului Constantinopolului, Nicolae.

Initial moastele au fost depuse in biserica „Sfantul Ioan Inaintemergatorul”, unde zeci de bolnavi si-au gasit tamaduirea trupeasca si sufleteasca. Sfantul Nicolae s-a aratat in vis unui monah spunandu-i: „Am venit cu bunavoia lui Dumnezeu in aceasta cetate, intr-o Duminica, in ceasul al noulea din zi si, intr-acelasi ceas, am dat din darul Dumnezeului, tamaduire la unsprezece oameni”. Crestinii, vazand minunile si faptul ca din sfintele moaste a curs mir, au construit o biserica de piatra cu hramul „Sfantul Nicolae”. Tot intr-o zi de 9 mai au asezat moastele intr-o racla de argint aurita, impodobita cu pietre pretioase si le-au depus in biserica „Sfantul Nicolae”, unde se afla si azi.

Dupa ce au trecut cativa ani, s-a aratat in vedenia unui monah caruia i-a poruncit si a pus sub Sfanta Masa din altar, cinstitele lui moaste.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

23 August 2012

Vizualizari: 1606

Voteaza:

Mir din moastele Sfantului Nicolae la biserica Sfantul Nicolae din Navodari 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE