Moastele Sfantului Apostol Andrei la bisericile din Ploiesti


Comunicat de presa

Astazi, 5 decembrie, la orele 16.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va insoti, in pelerinaj, moastele Sfantului Andrei la biserica cu hramurile "Sfanta Treime" si "Sfantul Nicolae" din Ploiesti. Dupa intampinare, va fi oficiata slujba Vecerniei.

La orele 19.00, la Casa de cultura a sindicatelor din Ploiesti, corala barbateasca "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijata de arhidiacon Iulian Dumitru, va sustine un concert.

Repertoriul cuprinde piese clasice, populare, religioase si colinde. Dintre colinde amintim: "Buna dimineata la Mos Ajun!", "Colindul Sfantului Andrei", "Sus la Rasarit", "Vecernii", "Ce vedere minunata", "Noel".

Corala barbateasca "Armonia" a fost infiintata in anul 2001. Au avut turnee in tara si strainatate, obtinand numeroase premii. Astfel, au sustinut concerte, in tara, la București, Constanta, Tulcea, Mangalia, Ploiesti, Falticeni, Vatra Dornei, iar in strainatate, la Patriarhia Ecumenica de Constantinopol (Turcia), Roma (Italia), Bari (Italia), Madrid (Spania), Ierusalim (Israel), Ierihon (Israel), Maur (Elvetia), Zurich (Elvetia), Londra (Marea Britanie), Strasbourg (Franta) etc.

In cadrul celui de-al doilea turneu organizat in Tara Sfanta, aprilie 2006, la invitatia PF Patriarh Teofil a participat la slujba pogorarii sfintei lumini de la Sfantul Mormant alaturi de corul Patriarhiei Ierusalimului, fiind singurul cor romanesc care s-a bucurat de o astfel de apreciere din partea Patriarhului Ierusalimului.

Corala "Armonia" numara 20 de membri: preoti, diaconi si studenti ai Facultatii de Teologie.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

04 Decembrie 2008

Vizualizari: 403

Voteaza:

Moastele Sfantului Apostol Andrei la bisericile din Ploiesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE