Serile Filocalice la Constanta

Arhiepiscopia Tomisului, prin Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Constanta, organizeaza, in perioada 7 – 10 decembrie, Festivalul de conferinte duhovnicesti „Serile Filocalice”. Evenimentul se va desfasura in Sala Mica a Casei de Cultura a Sindicatelor, iar joi, 10 decembrie, la ora 18.00, este programata conferinta „Despre dreapta socoteala a crestinului”, sustinuta de Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Din program mai fac parte urmatoarele prelegeri: luni, 7 decembrie, ora 18.00, „Primejdioasele stereotipii ale modernitatii” - conferentiza prof.

univ. dr. Razvan Ionescu; marti, 8 decembrie, ora 18.00, „Despre purul plictis de a trai”, pr. Nicodim Petre; miercuri, 9 decembrie, ora 18.00, „Riscul de a fi ortodox” – dr. Costion Nicolescu, etnolog si director al Muzeului Taranului Roman.

ASCOR isi propune sa urmeze duhul filocalic al parintelui Dumitru Staniloae si ii are ca ocrotitori pe Sfantul Andrei si pe Sfantul Ioan Casian. Scopul asociatiei consta in propovaduirea credintei si a spiritualitatii crestin-ortodoxe in randul tinerilor, cu precadere in mediul universitar, si implicarea in apararea drepturilor tinerilor si in constientizarea indatoririlor pe care acestia le au fata de Biserica, familie si neam.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

.

04 Decembrie 2009

Vizualizari: 521

Voteaza:

Serile Filocalice la Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE