Sfantul Mucenic Mina


Sfantul Mare Mucenic Mina

Marti, 11 noiembrie 2008, Biserica ortodoxa il cinsteste pe Sfantului Mare Mucenic Mina. Cu acesta ocazie, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfanta liturghie Arhiereasca, incepand cu ora 9.00, la biserica de lemn din parcul Tabacariei, biserica ce poarta hramul Sfantului amintit.

Sfantul Mare Mucenic Mina a trait in timpul imparatilor romani Diocletian (284-305) si Maximilian (286-305), fiind de neam egiptean si slujind in armata romana in subordinea tribunului Firmilian. Dezlantuindu-se prigoana anticrestina, sfantul paraseste slujba ostaseasca si se retrage in pustie pentru a se dedica rugaciunii si pentru a fugi de inchinarea la idoli, la care erau obligati  toti soldatii, prin porunca imparateasca.

Cu ocazia unei mari sarbatori pagane din cetatea Cotiani din Frigia, merge in mijlocul poporului si defaima cu glas tare ratacirea celor care nu-l cunosc pe Dumnezeu. Este prins si adus la judecata unde-si marturiseste cu tarie credinta in Dumnezeu. Este prins si adus la judecata unde-si maturiseste cu tarie credinta in Hristos. Este supus la grele chinuri (batut, tarat prin cioburi, ars cu faclii, tras pe roata) si apoi decapitat.

In traditia ortodoxa, Sfantul Mare mucenic Mina este cunoscut ca fiind grabnic ajutator al celor ce au suferit pagube.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei

.

10 Noiembrie 2008

Vizualizari: 1058

Voteaza:

Sfantul Mucenic Mina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE