Simpozionul international dedicat implinirii a 200 de ani de la nasterea lui Wilhelm Lohe


Simpozionul international dedicat implinirii a 200 de ani de la nasterea lui Wilhelm Lohe

Zilele acestea, in Germania, la Neuendettelsau, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, participa la simpozionul international dedicat implinirii a 200 de ani de la nasterea lui Wilhelm Lohe.(pastor lutheran, filantrop recunoscut pentru activitatea sociala a bisericii crestine).

 

Manifestarea este organizata de Institutul Diakonie si se inscrie in cadrul protocolului incheiat anul trecut intre Facultatea de Teologie din Constanta si institutia germana. In cadrul intalnirii, Inalt Prea Sfintitul Teodosie a prezentat activitatea social - misionara a Bisericii romanesti in general si in special pe cea a Arhiepiscopiei Tomisului, subliniind nevoia unor programe solide, de timpul Institutul Diakonie Neuendettelsau.

 

Acest institut este unul dintre cele mai mari din Europa, cu peste 6.

000 de angajati avand un domeniu larg de servicii sociale care nu se limiteaza doar la camine pentru varstnici, ci cuprinde si ateliere, clinica proprie si sistem de invatamant menit sa pregateasca viitori asistenti sociali.

 

Prin acest gen de manifestari, pe langa schimbul de experienta se creeaza o punte de legatura intre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Evanghelico - Lutherana, aratand prin aceasta ca apropierea dintre biserici se poate realiza mult mai usor pe linie filantropica decat prin incursiuni doctrinare.

 

Manifestarea are loc in perioada 20-24 februarie.

.

21 Februarie 2008

Vizualizari: 430

Voteaza:

Simpozionul international dedicat implinirii a 200 de ani de la nasterea lui Wilhelm Lohe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE