11 ani de la intronizarea PS Nicodim

Pe 25 aprilie 2015 s-au împlinit 11 ani de când Preasfințitul Părinte Nicodim a fost instalat în scaunul de Episcop al Severinului şi Strehaiei.

În cei 11 ani de vrednică păstorire, Preasfințitul Nicodim a desfășurat la nivelul județului Mehedinți o intensă activitate culturală, misionară și social-filantropică, pentru care a și primit Premiul de Excelență din partea municipalității severinene.

Printre cele mai de seamă realizări se numără înființarea Asociaţiei ,,Filantropia Severin” şi a postului de radio „Lumina” al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Tot de numele Preasfinţiei Sale se leagă înfiinţarea corului „Kinonia” al acestei eparhii şi nu ultimul rând apariţia a 3 publicaţii culturale periodice: „Didahia”, „Didahia pentru copii şi părinţi” şi „Didahia pentru preoţi” în cadrul Editurii Didahia Severin.

Ca un Arhipăstor neobosit, Preasfințitul Părinte Nicodim a înființat și reînființat importante vetre monahale, a hirotonit preoți pentru credincioșii mehedințeni și a vegheat îndeaproape asupra turmei încredințate spre păstorire.La ceas aniversar rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi dăruiască alesului Său arhierie îndelungată, cu spor pe calea mântuirii!

La mulţi ani, Preasfinţite Părinte Episcop!

Catalin Cernatescu
episcopiaseverinului.ro
 

.

27 Aprilie 2015

Vizualizari: 98

Voteaza:

11 ani de la intronizarea PS Nicodim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE