15 ani de la Infiintarea postului de Radio Renasterea

Radio Renasterea, patronat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului reprezinta raspunsul inteligent si prompt pe care Biserica l-a dat provocarilor modernitatii, actualizandu-si limbajul si mijloacele de comunicare cu societatea. Infiintat in urma cu 15 ani, acest proiect misionar major al Arhiepiscopiei Clujului si-a castigat un loc de referinta in peisajul presei religioase din tara noastra, prin calitate, echilibru, viziune si profesionalism, rasplatind asteptarile si increderea ascultatorilor. Prima emisie in eter a avut loc la data de 1 mai 1999 la sarbatoarea Sfintelor Pasti si de atunci postul de Radio Renasterea emite fara intrerupere acoperind o buna parte din spatiul nord transilvanean.

Pentru a marca festiv acest moment din istoria postului nostru de radio, Arhiepiscopia Clujului isi propune sa organizeze o suita de evenimente publice care sa rasplateasca fidelitatea publicului, dar si sa marcheze prezenta pastorala a Bisericii in spatiul comunicarii publice.

La 15 ani de emisie, Radio Renasterea confirma inca o data deschiderea Bisericii inspre dialog, oferind un spatiu de reflectie jurnalistilor si teologilor in cadrul simpozionului intitulat „Jurnalismul religios in peisajul mediatic actual”, care va avea loc miercuri, 30 aprilie 2014, de la ora 11.00, in Aula noului Campus Teologic Ortodox „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca. Intalnirea dintre Biserica si mass-media este una reciproc avantajoasa. De aceea am invitat la masa dialogului jurnalisti laici din presa nationala pentru a impartasi din experienta acumulata de-a lungul anilor. Alaturi de ei si de redactorii Radio Renasterea ii invitam pe toti jurnalistii clujeni preocupati de fenomenul religios din Romania, dar si pe publicul larg.

Cu acelasi prilej venim si in intampinarea iubitorilor de folclor cu un spectacol de traditii romanesti, care va avea loc la 1 mai, de la ora 18.00 in sala Auditorium Maximum a Universitatii „Babes-Bolyai”.

Ii asteptam pe toti cei interesati la cele doua evenimente, dar si la Ziua Portilor deschise, joi, intre orele 10.00-16.00, cand vor putea vizita Studioul Radio Renasterea si ii vor putea cunoaste pe redactorii si realizatorii de emisiuni.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei

pr. Bogdan Ivanov

25 Aprilie 2014

Vizualizari: 193

Voteaza:

15 ani de la Infiintarea postului de Radio Renasterea 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Radio Renasterea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE