16 ani de la aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Galati

Zilele de 16 si 17 octombrie ale fiecarui an, sunt zile de sarbatoare pentru Eparhia Dunarii de Jos, deoarece in anul 1996, Sfantul Apostol Andrei ne-a binecuvantat cu venirea sfintelor sale moaste la Galati, zona unde acum doua mii de ani l-a propovaduit pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos si credinta in Imparatia Lui cea vesnica.

Slujba de priveghere din ajun, oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian in Catedrala Arhiepiscopala a deschis sarbatoarea propriu-zisa.Pentru a marca acest eveniment, au fost aduse spre inchinare, pe langa moastele Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Eparhiei Dunarii de Jos si a intregului neam romanesc si sfintele moaste ale Sfantului Ioan Casian si ale Sfantului Nectarie Taumaturgul de la Eghina, care au vizitat Eparhia, in data de 17 octombrie a anilor 2002, respectiv 2006.

Astazi, sub protia Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos a fost savarsita Sf. Liturghie arhiereasca la care au participat, preoti si diaconi, slujitori din administratia eparhiala, profesori si elevi, precum si numerosi pelerini. La momentul cuvenit, ca marturie a apostolatului la Dunarea de Jos, tanarul teolog Constantin Guzu a fost hirotonit intru diacon.

La sfarsitul Sfintei Liturghii s-a savarsit o slujba de multumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, in special prin cei trei sfinti care ne-au binecuvantat Eparhia si tara: Sfantul Apostol Andrei, Sfantul Ioan Casian si Sfantul Nectarie Taumaturgul.

Dupa Sfanta Liturghie, a fost organizata o procesiune cu icoana si moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul la bolnavii internati in Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Cuvioasa Parascheva“ din Galati. Cu acest prilej, Chiriarhul Dunarii de Jos a vizitat toti bolnavii la paturile lor, binecuvantandu-i, ungandu-i cu untdelemn sfintit si incurajandu-i in suferinta. De asemenea, fiecare a primit cate o iconita si alte daruri de suflet.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Octombrie 2012

Vizualizari: 357

Voteaza:

16 ani de la aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE