25 septembrie-a doua zi a manifestarilor dedicate Sfantului Neagoe Voda Basarab

Duminica, in a doua zi a manifestarilor dedicate cinstirii Sfantului Neagoe Voda Basarab, organizate in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului in perioada 24-26 septembrie, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi a oficiat Sfânta Liturghie arhiereasca in Catedrala Arhiepiscopala din Municipiul Curtea de Arges.

Cu acest prilej, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenti un cuvânt de invatatura, multumindu-le pentru dragostea pe care o au fata de Biserica si prezentand programul procesiunii cu moastele Sfintei Mucenite Filoteia:

"Va multumim pentru ca v-ati ostenit sa veniti in Biserica Lui Hristos. Toate rugaciunile pe care le prezentati in fata Bunului Dumnezeu sa va fie implinite pentru folosul trupesc si sufletesc. Ne-am rugat sa trimita ploaia binefacatoare. Privind cerul astazi vedem ca norii s-au asternut pe bolta cerului, insa nu sunt hotarati sa reverse lacrimile lor peste ogoarele noastre.

Acesta este semn ca trebuie sa punem inceput bun in viata noastra pentru a fii ascultati de Dumnezeu. Astazi la ora 17.00 vom face o procesiune cu moastele Sfintei Mucenite Filoteea, de la Catedrala Arhiepiscopala pana la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc, unde moastele Sfintei Mucenite au stat câteva sute de ani. Dupa ce au fost asezate o perioada in bisericile Olari si Sfântul Gheorghe din Municipiul Curtea de Arges, a ajuns in aceasta curte domneasca. "

Credinciosii prezenti la Sfanta Liturghie au avut posibilitatea sa admire peste 120 de costume populare, asezate in jurul Catedralei Arhiepiscopale. Toate acestea fac parte din colectia Manastirii Namaiesti, provenind din diferite zone ale tarii.

Procesiunea cu moastele Sfintei Mucenite Filoteea

Incepand cu orele 17.00, duninica, 25 septembrie, moastele Sfintei Mucenite Filoteia au fost purtate, in procesiune, de la Catedrala Arhiepiscopala, pe Bulevardul Basarabilor, catre Biserica Domneasca. In acest loc peste 8000 de credinciosii au asistat la slujba vecerniei oficiata pe o scena special amenajata.

La acest eveniment deosebit au participat peste 400 de preoti veniti din cuprinsul Eparhiei, insotiti de credinciosii din parohii.

La ora 19.30, procesiunea s-a intors pe acelasi traseu catre Catedrala Arhiepiscopala, unde credinciosii s-au inchinat la moastele Sfintei Mucenite Filoteia.


Sursa: eparhiaargesului.ro

 

.

26 Septembrie 2011

Vizualizari: 564

Voteaza:

25 septembrie-a doua zi a manifestarilor dedicate Sfantului Neagoe Voda Basarab 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE