43 de episcopi s-au intrunit la Chicago

Adunarea Episcopilor Ortodocsi Canonici din America de Nord si Centrala

MESAJ

Iubitilor nostri crestini ortodocsi din America de Nord si Centrala:

Voi sunteti lumina lumii. (Mt. 5, 14)

Iubiti frati si iubite surori intru Domnul,

Noi, membrii Adunarii Episcopilor Ortodocsi Canonici din America de Nord si Centrala, adunati la Chicago pentru a treia intalnire anuala intre 10 – 12 septembrie 2012, va salutam cu dragoste parinteasca si dam slava si multumire lui Dumnezeu cel in Treime.

Patruzeci si trei de ierarhi s-au intalnit, intru unitatea credintei noastre ortodoxe, deplin responsabili unii fata de altii si fata de Biserica, ca si Trup al lui Hristos. Unii dintre fratii nostri ierarhi au lipsit datorita bolii sau pierderii unui membru al familiei.

Intelegem chemarea noastra de a drept invata cuvantul adevarului lui Dumnezeu ca cea mai importanta datorie fata de Domnul Iisus Hristos si sfanta Sa Biserica.

Il pomenim in rugaciune pe fratele nostru de curand trecut la Domnul Mitropolitul Constantin de Irinoupolis, intaiul ierarh al Bisericii Ortodoxe Ucrainiene a SUA. Vesnica lui pomenire!

Recunoastem incercarile ce se afla in fata noastra si intelegem responsabilitatea ce o avem unul fata de altul, astfel ca misiunea noastra comuna si marturia sa fie binecuvantate de Dumnezeu.

Reafirmam angajamentul fata de deciziile si asteptarile Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale si a Conferintelor Preconciliare Pan-Ortodoxe in efortul de a pastra si adanci unitatea Ortodoxiei, de a promova activitatea pastorala comuna, de a oferi o marturie comuna in regiunea noastra si de a depasi anomaliile canonice.

Unitatea noastra s-a aratat in slujirea Sf. Liturghii si participarea la Sf. Euharistie cu ocazia sarbatorii Taierii Capului Sf. Ioan Botezatorul (stil vechi), ca si in pomenirea, impreuna cu fratii nostri americani, a pierderii a mii de cetateni nevinovati acum 11 ani, pe 11 septembrie 2001, si in rugaciunea pentru odihna sufletelor lor.

Intre punctele de pe agenda de lucru au fost lucrarea secretariatului Adunarii, a celor 13 comitete si 14 agentii si organizatii sustinute de Adunare. Multumim lui Dumnezeu pentru spiritul pozitiv de colaborare care a prevalat in timpul lucrarilor Adunarii si ne bucuram de importantul progres deja realizat pe multe planuri prin lucrarile extinse ale comitetelor.

In mod particular, discutiile s-au centrat pe Statutele Adunarii si lucrarea Comitetului pentru planificare canonica regionala. Aceasta ultima lucrare constituie preocuparea principala a Adunarii in efortul de a intari cooperarea ortodoxa, de a oferi o marturie comuna ortodoxa si de a promova normalizarea canonica in regiune. Ierarhii au petrecut cea mai mare parte a celei de-a doua sesiuni concentrati asupra acestui subiect extrem de important prin prezentari, deliberari si rapoarte.

Adunati la Chicago, ne folosim de acest prilej pentru a va incuraja pe toti, poporul lui Dumnezeu, in aceasta lume dominata de egoism, indepartare de Dumnezeu si imoralitate. Va chemam pe toti, crestini ortodocsi, sa fiti credinciosi chemarii de a fi lumina lumii.

Noi recunoastem presiunile enorme sociale de a ne conforma standardelor societatii, dar va indemnam sa stati neclintiti si sa tineti predaniile pe care le-ati invatat (2 Tes. 2, 15) astfel ca faclia sa nu fie pusa sub obroc, ci in sfesnic (Mt. 5, 15) pentru ca toti sa vada. Practica dreapta sa ne fie pe masura credintei drepte ortodoxe. De aceea:

• Trebuie sa salvam taina cununiei in conformitate cu vointa lui Dumnezeu pentru o unire sfanta intre barbat si femeie si pentru sfintenia familiei ca si nucleu fundamental al unei societati sanatoase. Pentru aceasta subliniem necesitatea participarii familiei la slujbe, in special la Sf. Liturghie duminicala.

• Trebuie sa luptam pentru eliminarea violentei de orice fel impotriva celor nevinovati, in special impotriva femeilor si a celor nenascuti. Chemam la responsabilitate persoanele, institutiile si guvernele pentru a asigura bunastarea fiecarui cetatean.

• Trebuie sa ne opunem risipei si egoismului care domina societatea noastra de consum marturisind ca cetatea noastra este in ceruri (Fil. 3, 20), pentru ca marturia noastra sa fie caracterizata de dragoste si mila, de generozitate si filantropie, ca daruri ale lui Dumnezeu care iubeste pe tot omul.

In cele din urma, ne rugam pentru fratii si surorile noastre care sufera in diferite feluri asuprire si persecutie in vechile Patriarhii ale Constantinopolului, Alexandriei, Antiohiei si Ierusalimului, ca si in Balcani si in intreaga lume. Suntem intristati de pierderea Ambasadorului SUA in Libia Christopher Stevens si a echipei sale. Condamnam orice forma de violenta in numele religiei si denuntam orice expresie de intoleranta religioasa.

Si Insusi Domnul pacii sa va daruiasca voua pace totdeauna si in tot chipul. Harul Domnului nostru Iisus Hristos cu voi cu toti. (2 Tes. 3, 16, 18)

IPS Arhiepiscop Demetrios, presedinte
IPS Arhiepiscop Justinian, al II-lea vicepresedinte
IPS Arhiepiscop Antony, trezorier
PS Episcop Basil, secretar
IPS Mitropolit Iakovos
IPS Mitropolit Methodios
IPS Mitropolit Athenagoras
IPS Mitropolit Isaiah
IPS Mitropolit Alexios
IPS Mitropolit Nicholas
IPS Mitropolit Savas
PS Episcop Ilia
PS Episcop Daniel
PS Episcop Sevastianos
PS Episcop Pankratij
IPS Arhiepiscop Joseph
PS Episcop Antoun
PS Episcop Thomas
PS Episcop Alexander
PS Episcop John
PS Episcop Anthony
PS Episcop Nicholas
IPS Mitropolit Hilarion
IPS Arhiepiscop Kyrill
IPS Arhiepiscop Gabriel
PS Episcop Peter
PS Episcop George
PS Episcop Longin
PS Episcop Mitrophan
PS Episcop Maxim
IPS Arhiepiscop Nicolae
PS Episcop Ioan Casian
IPS Mitropolit Joseph
PS Episcop Daniil
IPS Arhiepiscop Nathaniel
IPS Arhiepiscop Nikon
IPS Arhiepiscop Tikhon
IPS Arhiepiscop Benjamin
PS Episcop Melchisedek
PS Episcop Michael
PS Episcop Alexander
PS Episcop Irineu
PS Episcop Mark

Sursa: romarch.org
 

.

19 Septembrie 2012

Vizualizari: 305

Voteaza:

43 de episcopi s-au intrunit la Chicago 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopi la chicago

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE