5 ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Teofil Paraian

Întâlnire de suflet, la 5 ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Teofil Părăian

Pe 29 octombrie 2014 se împlinesc 5 ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Teofil Părăian. În memoria sa, Mitropolia Clujului va organiza miercuri de la ora 18:00, o întâlnire de suflet, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Evenimentul se va desfășura cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.
Între cei care vor vorbi despre personalitatea marelui duhovnic se numără: ÎPS Părinte Andrei, părintele Ciprian Negreanu, duhovnicul studenților din A.S.C.O.R Cluj și părintele Ioan Gânscă.

În rândul celor care vor împărtăși din experiența trăită lângă părintele Teofil Părăian, se numără și părintele Claudiu Precup, coordonatorul Centrului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Cluj-Napoca. Acesta ne-a spus că inițativa organizării unui astfel de eveniment a venit tocmai din dorința de a le transmite și altora din învățăturile acestui mare duhovnic al neamului românesc: „Acest eveniment este inițiat de un grup de prieteni ai părintelui Teofil, un grup de persoane care l-au ascultat și i-au urmat învățăturile și are scopul de a cultiva memoria părintelui Teofil Părăian pe de o parte și pe de altă parte, de a cultiva și promova toată zestrea culturală și teologică pe care părintele Teofil Părăian ne-a lăsat-o. Prin acest eveniment încercăm să promovăm învățăturile și scrierile părintelui Teofil Părăian, în așa fel încât, toate persoanele care sunt doritoare de o viață creștinească mai profundă, să poată ca prin aceste lucrări, să pună în practică acest lucru”.

În cadrul întâlnirii va fi proiectat și un fragment dintr-o conferință susținută de părintele Teofil Părăian la Cluj-Napoca.

 

Autor: Alexandra Andereș

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

28 Octombrie 2014

Vizualizari: 453

Voteaza:

5 ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Teofil Paraian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE