500.000 de euro pentru Ecumenism

 

Guvernul a alocat saptamana trecuta 1,4 milioane de lei, din Fondul de Rezerva pentru organizarea la Sibiu a celei de-a treia Adunari Ecumenice Europene. Suma va fi repartizata in mod egal Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane si Arhiepiscopiei Romane Unite cu Roma - Greco-Catolica, Alba Iulia si Fagaras, prin intermediul Ministerului Culturii. Cele doua institutii bisericesti sunt organizatorii pe plan intern ai acestei actiuni din partea Conferintei Bisericilor Europene, for care reuneste toate bisericile ortodoxe si protestante din Europa, si, respectiv, Consiliul Conferintelor Episcopale Europene, in care sunt reprezentate bisericile catolice din toate tarile europene.


In luna septembrie, orasul Sibiu va fi gazda celei de-a III-a Adunari Ecumenice Europene, eveniment la care sunt asteptati sa participe liderii tuturor bisericilor ortodoxe si protestante din Europa, alaturi de aproximativ 3.000 de reprezentanti ai Bisericilor Europene.

Cea de-a III-a Adunarea Ecumenica Europeana este primul eveniment de acest fel care are loc intr-o tara cu o populatie majoritar ortodoxa. Prima Adunare Ecumenica Europeana s-a desfasurat la Basel (Elvetia), iar a doua reuniune a avut loc la Gratz (Austria). (T.D.)

 

Sursa: ziaruldesibiu.ro

.

15 Mai 2007

Vizualizari: 2162

Voteaza:

500.000 de euro pentru Ecumenism 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE