A fost sfintit Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat

In vecinatatea Muzeului Satului din Timisoara, la Padurea Verde, a avut loc sambata ceremonia de inaugurare si de sfintire a Monumentului Rezistentei Anticomuniste din Banat, dupa finalizarea lucrarilor de reamenajare.

Evenimentul a intrunit mai multe oficialitati locale, intre care dl. Eugen Dogariu, prefectul judetului Timis, dl. Calin Dobra, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, dl. Nicolae Robu, primarul Timisoarei si dl.

Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al municipiului, in perioada caruia a fost inaltat monumentul.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, in debutul ceremoniei de inaugurare, un sobor de preoti si diaconi de la Catedrala Mitropolitana, condus de pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timisoarei, a oficiat slujba Parastasului pentru cei 32 de eroi ai luptei anticomuniste, ucisi in acest loc intre anii 1949 si 1952. La finalul slujbei, pr. Ionel Popescu a adresat tuturor celor prezenti, din partea ierarhilor timisoreni, un cuvant de apreciere si de binecuvantare pentru gestul crestinesc de cinstire si de evocare a memoriei celor care „au platit cu viata lor libertatea noastra”.

Monumentul de la Padurea Verde, ridicat pe o colina si reprezentat de o cruce, a fost sfintit in anul 2000 de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nicolae, in prezenta domnului Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei la acea vreme, a membrilor Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania (A.F.D.P.R.) – filiala Timis, precum si a rudelor sau a apropiatilor celor care au pierit in timpul prigoanei comuniste.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

05 August 2014

Vizualizari: 92

Voteaza:

A fost sfintit Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE