A inceput Olimpiada de Religie!

Potrivit calendarului Ministerului Educatiei, in aceasta perioada se desfasoara olimpiadele locale la toate disciplinele. in Capitala, olimpiada la Religie, faza pe municipiu, este programata pentru prima zi a lunii martie. Concursul va fi organizat si pentru elevii de alte confesiuni.

„Ziua de 1 martie a fost aleasa in calendarul activitatilor extracuriculare de catre Ministerul Educatiei Nationale ca ziua in care sa se desfasoare Olimpiada la disciplina Religie pentru absolut toate cultele din Municipiul Bucuresti, pentru clasele 7-12, dar este si ziua in care se desfasoara Olimpiada, faza pe Municipiu, si la disciplinele teologice pentru invatamantul liceal, teologic si seminariile teologice ortodoxe pe intreg cuprinsul tarii”, a spus Pr. Prof.

Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B.
Tematica pentru olimpiada cuprinde materia studiata de la inceputul anului scolar si pana in prezent.

„Fiind o faza superioara gradul de dificultate este mult mai ridicat decat cel de la faza pe sector. Ca si structura vor fi trei tipuri de subiecte, dar structura va fi diferita, complexitatea subiectului va fi putin mai ridicata ca sa dea posibilitatea tuturor celor care s-au straduit sa demonstreze ca ceea ce au invatat si stapanesc foarte bine”, a mai declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B.

Faza nationala a olimpiadei de Religie se va tine la Slatina, in perioada 7-11 aprilie. Pentru seminaristi si elevii liceelor teologice, concursul la nivel national va fi gazduit de municipiul Alba Iulia in Saptamana Luminata.

„Pentru faza nationala la disciplina religie sunt calificati cate trei elevi pe an de studiu. Pentru disciplinele teologice se califica un singur elev pentru fiecare an de studiu si sunt patru discipline: Clasa a IX-a - Vechiul Testament, Clasa a X-a - Noul Testament, Clasa a XI – Istoria Bisericii Ortodoxe Romane si Clasa a XII-a va avea Dogmatica Ortodoxa.

Potrivit legislatiei in vigoare, elevii care se califica la faza nationala locul I la acele discipline la care se sustine si examen de admitere la facultate, ei vor fi admisi direct cu acest concurs pe locurile de la facultate, devenind studenti putin mai devreme”, a mai spus Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B. Calendarul concursurilor scolare organizate de Ministerul Educatiei, printre care si olimpiada de Religie, poate fi consultat pe site-ul ministerului, edu.ro.

Sursa: basilica.ro

.

06 Februarie 2014

Vizualizari: 304

Voteaza:

A inceput Olimpiada de Religie! 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

olimpiada religie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE