A treia zi a Sinaxei Intaistatatorilor de Biserici Ortodoxe

La Istanbul, in Turcia, se desfasoara, zilele acestea, sinaxa Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe pentru pregatirea lucrarilor Sinodului Panortodox. Lucrarile au inceput la 6 martie 2014 cu oficierea unei slujbe de Te Deum, in biserica Sfantul Gheorghe din cartierul Fanar al Istanbulului (Constantinopol). Sinaxa a fost deschisa de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidentiat necesitatea organizarii unor astfel de intalniri pentru a marturisi unitatea credintei si pentru a raspunde problemelor societatii contemporane.

Cea de-a doua zi a Sinaxei Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe care are loc in aceste zile in vechea cetate a Constantinopolului a inceput ieri dimineata cand delegatiile Bisericilor s-au reunit in sedinta plenara la biserica Sf. M.

Mc. Gheorghe de la sediul Patriarhiei Ecumenice. Aici au continuat lucrarile prin care se decide asupra diferitelor aspecte ce privesc pregatirea viitorului Sinod Panortodox.

Delegatii fiecarei Biserici au luat cuvantul si au prezentat propuneri pentru pregatirea, organizarea si buna desfasurare a sinodului Panortodox. Ieri seara, Intaistatatorii de Biserici Ortodoxe au participat la slujba Acatistului Bunei Vestiri care a avut loc la biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil de pe malul stang al Bosforului. Slujba de ieri seara a fost savarsita de Preafericitul Teodor al II-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei si al intregii Africi.

Lucrarile au continuat si astazi, in cea de-a treia zi, la biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Istanbul (Constantinopol) si au fost discutate si aprobate puncte de lucru concrete care privesc intalnirea Panortodoxa.

In aceasta dupa amiaza, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, impreuna cu delegatiile Bisericilor Ortodoxe, a vizitat manastirea Izvorul Tamaduirii din Istanbul si a adus un omagiu in cimitirul Patriarhilor care au stat in scaunul Patriarhiei Ecumenice.

De asemenea, Preafericirea Sa a evocat si personalitatea Patriarhilor care au sustinul demersul Bisericii noaste pentru obtinerea Autocefaliei. In aceasta seara este programata reluarea lucrarilor si semnarea unui document de toate delegatiile Bisericilor care va cuprinde concluziile Sinaxei din Constantinopol.

La Sinaxa Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe participa 13 delegatii ale Bisericilor Ortodoxe Autocefale. Intalnirea se va incheia maine, in Duminica Ortodoxiei, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.

Sursa: basilica.ro

.

08 Martie 2014

Vizualizari: 169

Voteaza:

A treia zi a Sinaxei Intaistatatorilor de Biserici Ortodoxe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE