Actiune de donare de sange fara precedent initiata de Biserica

200 de voluntari de la paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat saptamana trecuta o actiune de donare de sange la Centrul de Transfuzie Sangvina Bucuresti. Ei au urmat indemnul arhimandritului Ciprian Gradinaru, slujitor la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, de a salva vietile celor aflati in suferinta. "Este un gest crestinesc, izvorat din iubirea crestina si din dragostea fata de aproapele. Mesajul transmis si receptionat de credinciosi a fost unul duhovnicesc si constructiv, pentru ca cei care au venit sa doneze nu au fost conditionati de nimeni si de nimic, ci din dorinta de a face bine si de a usura suferinta celor care au nevoie de sange. Au fost intr-un numar foarte mare.

Majoritatea au fost din Bucuresti; au venit si din provincie, din Campina, de la Buzau, Pitesti. Raman recunoscator raspunsului credinciosior“, a spus pentru Trinitas TV, citat de Basilica, parintele Ciprian Gradinaru, initiatorul acestei actiuni caritabile.

Organizata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, actiunea de voluntariat "este una fara precedent, prin numarul mare de voluntari care au participat, peste 200, pentru a acoperi un mare deficit de sange care exista in sistemul medical romanesc, si aceasta este salvatoare de vieti. Speram sa incurajam si alte persoane sa vina sa doneze sange cu aceasta ocazie, pentru ca spitalele sunt in deficit, avem din ce in ce mai multe traumatisme si din ce in ce mai multe boli grave, interventii chirurgicale majore care necesita transfuzii de sange. Am reusit sa mobilizam un numar asa mare de persoane prin credinta, cu ajutorul parintelui Ciprian, care a transmis acest mesaj umanitar, care a sensibilizat in noi toti acea parte generoasa“, a declarat pentru Radio Trinitas medicul primar recuperare medicala Andreea Ileana Murgu.

Donarea de sange a unei persoane poate salva pana la trei vieti omenesti. Saptamana aceasta, in functie de numarul celor care se vor mai oferi sa doneze sange, se va organiza o actiune similara la paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Sursa: ziarullumina.ro

.

08 Aprilie 2013

Vizualizari: 435

Voteaza:

Actiune de donare de sange fara precedent initiata de Biserica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE