Actiuni social-filantropice de Sfintele Pasti la Arhiepiscopia Ramnicului

Anul acesta, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolit al Olteniei si loctiitor de Arhiepiscop al Ramnicului, in preajma Sarbatorilor Invierii Domnului, Arhiepiscopia Ramnicului desfasoara o serie de actiuni social - filantropice.

Aceste actiuni constau in pregatirea duhovniceasca (spovedire si impartasire) a unor persoane neajutorate si asistate, batranii si copii din centrele speciale precum si impartirea unor pachete ce cuprind alimente si imbracaminte.

Liga Femeilor Crestine Ortodoxe din cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului desfasoara in aceste zile, incepand de astazi, 15 aprilie, o ampla actiune sociala la sediul organizatiei aflat in incinta Centrului Eparhial,daruind ajutoare, pachete cu alimente, dulciuri si imbracaminte la peste 200 de familii defavorizate din judetul Valcea.

Actiunea este coordonata de psiholog Maria Popescu, presedinta Ligii Femeilor Crestin-Ortodoxe, iar beneficiarii sunt persoanele cu o situatie materiala si sociala precara aflate in evidentele organizatiei.

„Cu ajutorul Maicii Domnului, ocrotitoarea organizatiei noastre, am reusit si anul acesta sa aducem putina bucurie familiilor pe care le avem in evidenta.

De 22 de ani a devenit deja o traditie sa daruim cadouri in preajma Sfintelor Sarbatori, astfel incat membrele Ligii s-au mobilizat exemplar ca sa impartasim bucuria Invierii Domnului cu aproapele nostru.”, a spus Maria Popescu, presedinta Ligii.

Reprezentantele organizatiei aduc multumiri tuturor celor care au contribuit la aceasta actiune. „In aceste vremuri de criza financiara, dar mai ales morala, am intalnit oameni cu suflet mare care au inteles ce facem, si astfel, cu sprijinul Arhiepiscopiei, am pregatit peste 200 de pachete cu alimente. Multumim in mod deosebit firmelor Boromir si Scavil care ne-au fost aproape si de aceasta data, ca de altfel de fiecare data cand am apelat pentru actiunile intreprinse.”, a subliniat Delia Zamfirescu, vicepresedinta Ligii.
Arhiepiscopia Ramnicului detine si o cantina sociala in incinta centrului Eparhial, unde servesc masa zilnic peste 100 de persoane cu situatie materiala precara, care cu ocazia Marelui Praznic al Invierii Domnului vor primii pachete cu alimente.

Sursa: arhiram.ro

 

.

15 Aprilie 2014

Vizualizari: 184

Voteaza:

Actiuni social-filantropice de Sfintele Pasti la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE